https://youtu.be/uQejAQ_iB6E Dünya mutfağının vazgeçilmez besin öğelerinden olan et, zengin protein ve vitamin içeriğiyle beslenmede önemli bir rol oynar. Ancak etin sadece besin değeri değil aynı zamanda lezzeti ve sağlık üzerindeki...
https://youtu.be/-Kkk6c5rheg Kontrfile, kırmızı etlerin en kaliteli ve lezzetli çeşitlerinden biridir. Farklı pişirme tekniklerine kolayca uyum sağlayan az yağlı ve sert yapıda olan kontrfile, tüketenlere lezzet şöleni yaşatır. Kontrfilenin nedir, yanında...
Antrikot ile sokum arasında bulunan bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üstünü komple kaplayan birinci kalite et, yaşlandırma işleminin ardından pişirmeye hazır halde paketlenir. Dry Aged New York Steak'i pişirmek için döküm...
Gerdan ile kontrfile arasındaki ön bacakların üstünde bulunan kısmından elde edilen birinci kalite et,yaşlandırma işleminin ardından pişirmeye hazır halde paketlenir. Dry Aged Dallas Steak'i pişirmek için döküm tava, ızgara ve...
Dana budundan, kontrfile ve bonfilenin bulunduğu kısmın, pançeta ve 7. tarak kemiğinden ayrılmasıyla elde edilen Dry Aged T-Bone'u pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz. Buzdolabından çıkarılan etin,...
Kontrfile, antrikot ile sokum arasında bulunan bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üstünü komple kaplayan birinci kalite et çeşididir. Marinasyon işlemi etin sıkı lif yapısını yumuşatacağından, pişirmeden önce en az 3-4 saat...
Dana Pirzola, dananın sırt kısmından elde edilir. Antrikot kaburgadan sıyrılmadan, kemiklerin tercihe göre 3 ile 5 cm arasında düzgünce kesilmesi ile pirzola halini alır. Dana etinin en yumuşak kısmıdır. Dana...
Antrikotu pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz. Buzdolabından çıkarılan etin, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekletip pişirme işlemine geçilmesi önerilir. Sonrasında etin tüm yüzeylerine zeytinyağı, tuz ve...
Bonfile dananın sırt bölgesinden elde edilir. Hayvanın en az hareket eden bölümü olduğu içinde en yumuşak parçası bonfiledir. Bonfile pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz. Buzdolabından çıkarılan...
Biftek, özenle seçilen danaların but kısmından elde edilen sert bir et tipidir. Marinasyon işlemi etin sıkı lif yapısını yumuşatacağından, pişirmeden önce en az 3-4 saat marine edilmesi önerilir. Vaktiniz varsa...