Marine Malzemeleri
Bezelye, kırmızı pancar ve havuç ayrı şekilde haşlanır ve püre haline getirilip tatlandırılır. Mantarlar ayıklanıp temizlenir ve doğranıp sote edilir. Marina malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır ve dinlendirilmiş Amasya Et Ürünleri Dry Aged Tbone Steak bu karışım içerisinde 2 saat bekletilir. Daha sonra ızgara üzerinde pişirilmeye bırakılır. Pişme esnasında marina etmek için kullandığımız sos fırça ile ete tekrardan sürülür. Bu işlem birkaç defa tekrarlanır. Amasya Et Ürünleri Dry Aged Tbone Steak piştiğinde hazırladığımız garnitürler ile birlikte isteğe göre sunulur. Kalan sos bir tavada çektirilir ve et ile birlikte servis edilir.
Sheraton İstanbul Ataköy Demi Chef de Partie Fatih Taşkıran
Foodinlife dergisi için hazırlanmıştır.