Dana Pirzola Marinasyon için malzemeler:
Fırınlanmış adaçaylı patates için malzemeler:
Sote sebzeler için malzemeler:
Kurutulmuş domates ve hardallı demi glace sos için malzemeler:
Hazırlanışı:
Amasya Et Ürünleri dana pirzola taze kekik, biberiye, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakla beraber marine edilip bekletilir. Patatesler dört parçaya bölündükten sonra tüm baharat karışımları ve ince doğranmış adaçayı ile 180 derecede 30 dakika fırında pişirilir. Kabaklar ikiye bölür. Kabak, havuç ve brokoli ayrı ayrı haşlanır. Tereyağı eklenen tavada kurutulmuş domates ve hardal karıştırıldıktan sonra üzerine kemik suyu ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Daha önceden marine edilen Amasya Et Ürünleri dana pirzola önce ızgarada sonrasında 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Hood Moda Executive Chef Sefa Ceylan
Foodinlife dergisi için hazırlanmıştır.