Hamburger denildiğinde akla gelen klasik tariflerden sıkıldıysanız dana füme etli hamburger tarifi ile farklı bir deneyime hazır olun! Füme etin eşsiz aroması ve kıymadan yapılan sulu hamburger köftesi, evde yapabileceğiniz en özel tariflerden birine dönüşüyor. Çünkü bu tarif damaklarda bıraktığı unutulmaz lezzetiyle favoriniz olacak. Hamburgerin her katmanında farklı lezzet sunan bu hamburgeri mutlaka denemelisiniz. O zaman mutfağa girip, adım adım bu kolay hamburger tarifi ile şahane bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz?
Dana Füme Etli Hamburger için Gerekli Malzemeler
Dana füme etli hamburgerin tadını mükemmel hale getirmek için doğru malzemeler kullanmalısınız. Ayırca malzemelerin tazeliği ve kalitesi, en iyi hamburgeri hazırlamanın en önemli püf noktalarından biridir. İşte lezzetli hamburger tarifi için gerekli olan malzemeler:
- Amasya Et Dana Kıyma (200 gr)
- Amasya Et Dana Füme Et (3 dilim)
- Amasya Et Chipotle Acı Biberli Sos ( 1 yemek kaşığı)
- Amasya Et Paprika Sos ( 1 yemek kaşığı)
- Tuz, karabiber
- Cheddar peyniri (2 dilim)
- Hamburger ekmeği
- Karamelize soğan (2 yemek kaşığı)
Adım Adım Dana Füme Etli Hamburger Tarifi
Hamburger tarifleri kolay görünse de küçük detayları kaçırdığınızda aynı lezzzeti yakalayamayabilirsiniz. Dolayısıyla en ideal haliyle “Füme etli hamburger nasıl yapılır?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Füme etli hamburgerin en önemli aşaması elbette köfte hazırlığıdır. Ancak bu burgerin lezzetinin sırrı tüm bileşenlerinde saklı olduğundan hamburger köftesini en basit haliyle yapmanız yeterlidir. Dana kıymayı baharatlayıp şekillendirebilirsiniz. Bunun için dana kıymayı bir kaba alın ve üzerine tuz ile karabiber ekleyerek güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı iki eşit parçaya bölerek hamburger köftesi şekli verebilirsiniz. Şekil alan hamburger köftelerini pişirmeye başlayabilirsiniz.
Isıtılmış tavada köftelerin her iki tarafını orta ateşte pişirmelisiniz. Köftelerin iyice pişmesi için her iki yüzünü birkaç dakika kızartabilirsiniz, arada bir çevirmeniz kontrollü pişirmenizi sağlar. Ardından pişen köftelerin üzerine chipotle ve paprika soslarını sürerek hamburgerin lezzetini artırabilirsiniz.
Daha sonra ise karamelize soğanı ve iki dilim cheddar peynirini koyup tavada peynirin erimesini sağlamalısınız. En son ise dana füme et parçalarını hamburgere ekleyip, tavanın kapağını kısa süre örterek lezzet bütünlüğü oluşmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz hamburger ekmeğinizin üst katmanını tavada biraz kızartarak daha çıtır ve aromatik tat elde edebilirsiniz.
Dana Füme Etli Hamburgerin Püf Noktaları
Dana füme etli hamburgerin lezzetini artırmak ve etin aromasını korumak adına öncelikle füme eti doğru kullanmak gerekir. Dana füme eti hamburgerinizin yıldızı haline getirmek için ince dilimlenmiş ve hafif kızartılmış şekilde kullanabilir, evde lezzetli hamburger yapma deneyiminizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
Füme eti fazla pişirerek sertleştirmemeniz önemlidir. Hamburger köftesinin üzerinde hafif ısıtmanız yeterli olacaktır. Böylece et yumuşaklığını ve sulu yapısını kaybetmez. Hamburgerinize ekleyeceğiniz karamelize soğan ise füme etin dumanlı tadını dengeleyerek eşsiz bir lezzet sağlar. Soğanları yavaş pişirerek şekerini ortaya çıkarabilirsiniz.
Amasya Et Chipotle Acı Biberli Sos ve Paprika Sos, füme etin tadını tamamlayarak hamburgerinize farklı bir katman kazandırır. Sosları etin üzerine sürerek lezzet bütünlüğü sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte köfte ve füme et için ayrı pişirme süreleri kullanarak her bileşenin en iyi dokusunu ve tadını koruyabilirsiniz.
Dana Füme Etli Hamburger Yanına Ne Gider? Servis Önerileri
Unutulmaz bir hamburger deneyimi için yanında sunacağınız garnitürler ve içecekler de büyük önem taşır. Dolayısıyla “Hamburger yanına ne gider?” sorusunun cevabı, hamburgerin ana malzemelerine uyum sağlayan tatlarla gizlidir. Örneğin; dana füme etli hamburgerin en klasik eşlikçilerinden biri, çıtır patates kızartmasıdır. İster baharatlı ister sade şekilde hazırlayın, hamburgerin yanına her zaman yakışır.
Hafif garnitür arıyorsanız taze roka ve parmesan salatası, füme etin yoğun tadını dengeleryecektir. Ayrıca coleslaw gibi kremalı salatalar da harika bir alternatif olabilir. Füme etin dumanlı aromasına en çok uyan içecekler ise ev yapımı limonata ya da gazozdur.
Amasya Et’in kaliteli ürünleriyle hazırlayacağınız bu tarif, evde gurme lezzet deneyimi sunarken misafirlerinizi de şaşırtmanızı sağlar. Siz de Amasya Et ürünlerinden kıyma ile füme et ve sosları tercih ederek lezzetin farkını hissedin!