Skip to main content
Tüm Alışverişlerde
%3 Lezzet Puan!
300₺ Üzerine
Kargo Bedava!

Kırmızı Etin Faydaları

  • Demir, çinko ve protein açısından oldukça zengin olan kırmızı etin kansızlık, anemi gibi sağlık sorunları yaşayanların tüketmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kırmızı et, çoğu hastalığa karşı koruyucu etkilere sahip olmasıyla da bilinir.
  • Kırmızı et kreatin, B6, B12 ve D vitaminlerini içerir.
  • İçerdiği besinler kısa sürede enerjiye dönüşerek vücudun zinde kalmasına destek olur. Özellikle kreatin ve protein zenginliği sayesinde kas yapımını destekler Bu nedenle kilo kontrolünde ve sporcular için önemli besin kaynakları arasındadır.
  • İçeriğindeki Omega-3 yağları kalp sağlığını korumaya yardımcıdır.
  • Kırmızı et ve et suyu, 9 farklı amino asit, demir, çinko ve magnezyum gibi kemik sağlığı ve gelişimine faydalı mineraller bakımından oldukça zengindir.
  • Demir açısından çok zengin bir besin kaynağı olduğu için anemiyi (kansızlık) engeller ve kan sağlığının korunmasını destekler.
  • Selenyum açısından zengindir.
  • İçerdiği B kompleks vitaminleri sayesinde saç, cilt ve göz sağlığını korur.

*Derlenen bilgiler European Agricultural Fund For Rural Development ve Welsh Assembly Government tarafından onaylı ‘Red Meats&Nutrients’ dökümanından derlenmiştir.

Taze Et & Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kolay bozulabilir bir besin olduğu için alışverişte etinizi en son almaya dikkat edin. Hemen tüketmeyecekseniz +4 derecede buzdolabında veya -18 derecede dondurucuda saklayın. Buzdolabında saklanan eti açmadığınız takdirde raf ömrünün sonuna kadar tüketebilirsiniz.

Hastalık riski yaratmaması ve besleyici olabilmesi için hayvanların kesilmeden önce mutlaka veteriner hekim muayenesinden geçmiş olduğunu bilmemiz gerekir.

Etin, sizlere ulaşana dek tabii olduğu TC Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanmış tesislerde ve uygun usullerle yapılmış olması çok önemlidir.

Derin Dondurucuda Saklama ve Çözdürme İşlemleri Nasıl Olmalıdır?

Etinizi hemen tüketmeyecekseniz derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Dondurulmuş etinizi, en çok 1 yıl içerisinde tüketebilirsiniz. Dondurulmuş et ürünlerini, buzdolabı koşullarında (+4 ˚C) kademeli olarak çözündürmeniz sağlıklı olacaktır. Pişirme işleminden yaklaşık 24 saat öncesinde, eti buzdolabının alt raflarına alarak çözdürebilirsiniz. (Bu süre gıdanın boyutlarına bağlı olarak daha kısa veya daha uzun olabilir.)

Çözdürülmüş eti kesinlikle tekrar dondurmayın, en kısa sürede tüketin.

İyi Bir Et Nasıl Pişirilir?

Lezzetli bir yemeğin temeli, tabii ki, kaliteli malzemedir. Bu nedenle et yemeğinizde öncelikle etinizin kalitesinden emin olun. Gıda güvenliği açısından et ürünleri pişirilmeden önce yıkanmamalıdır.

Et, pişirilirken alüminyum folyoya temas etmemelidir. Pişirme esnasında oluşan yüksek sıcaklık folyo içerisindeki alüminyumun ete geçmesine neden olur. Bu durum insan vücudu tarafından tolere edilebilen vücut ağırlığı x 1 mg/Al limitini aşmanıza sebep olacağı gibi sağlığınıza da zarar verebilir.

Marinasyon Nasıl Yapılmalı?

Marinasyon; yağ, baharat, tuz, sarımsak, süt gibi ek malzemelerle etin harmanlanarak bekletilmesi ve etin daha da lezzetlenmesi işlemidir. Etin ve marine ettiğiniz malzemelerin aromasını artırmak için, eti pişirmeden önce dilediğiniz baharatlarla hazırladığınız karışımın içinde en az 1 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.

Et Mühürleme Nedir?

Etin lezzeti içinde hapsolan suyundadır. En basit tanımı ile mühürleme; etin sıvısını yani lezzetini içine hapsetme işlemidir. Yüksek sıcaklıktaki bir tavada (Döküm tava öneririz.) etin her tarafını birkaç dakika pişirerek mühürleme işlemini yapabilirsiniz.

Sepetim