Klasik et yemeklerinden sıkıldıysanız baklava yufkasında ızgara ananaslı çıtır bonfile ile bugünün menüsünü gurme bir lezzetle hazırlayabilirsiniz. Ananas ete çok yakışıyor olsa da ağız tadınıza hitap etmiyorsa tariften çıkararak baklava yufkasında çıtır bonfile tarifi şeklinde pişirebilirsiniz.
Yeni lezzetler denemek için baklava yufkasında bonfile yapmak istiyorsanız öncelikle ihtiyacınız olan malzemelerin listesi şu şekilde:
NOT: Tarifteki ananası en verimli şekilde kesebilmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
Şimdi baklava yufkasına sarılı çıtır bonfile nasıl yapılır adım adım anlatalım:
NOT: Her fırının ısıtma düzeyi farklı olduğundan sürekli olarak kontrol etmenizde fayda vardır. Yufkalar genellikle 180 derecede 15 dakika içerisinde kızarsa da süre fırın özelliklerinize göre değişebilir.
Eti ayrı baklava yufkası ayrı lezzetli çıtır bonfile tarifini daha lezzetli hale getirmek için pişirirken bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Bu sayede lezzetine lezzet katan gurme tarif sizden sıklıkla istenen usta elinden çıkmış bir yemeğe dönüşebilir. Çıtır bonfile püf noktaları ile damaklardan silinmeyecek bir lezzet ortaya koyabilirsiniz.
Vaktiniz varsa marine ettiğiniz etleri bir gece buzdolabında bekleterek daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey eti pişirmeden yarım saat önce dolaptan çıkarmaktır. Kızgın tavayla buluşmadan önce etin içinin iyi pişmesi için oda ısısına gelmesi gerekir.
En lezzetli bonfile dananın sırt bölgesinden elde edildiği için kullandığınız etin kalitesi tarifin tadına direkt etki eder. Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile kullanarak aradığınız lezzeti elde edebilirsiniz.
Bonfile pişirmek için en iyi mutfak gereci döküm ızgara tavası olduğundan ilk tercihiniz bu olmalıdır. Ama fırın veya ızgarada pişirerek de aynı tarifi hazırlayabilirsiniz. Fırında pişerken kurumaması için üzerine tereyağı eklemeniz en iyisidir.
Az pişmiş bonfile için pişirme süresi her yüzeyde 1’er dakikadır. Bonfile kalınlığı arttıkça ya da siz daha fazla pişmiş seviyorsanız pişirme süresini 2 – 3 dakika veya 5 dakika şeklinde uygulayabilirsiniz. Orta parmak kalınlığında bir bonfile 3 dakikada az, 4 dakikada orta, 5 dakikada iyi pişer. Kalınlık arttıkça bu süreyi birer dakika artırarak etinizi pişirebilirsiniz.
Tarifte kullanılan yufkayı daha çıtır hale getirmek için hazır paket yerine taze yufka satın alabilirsiniz. Paketli yufkalarda çıtırlık seviyesi daha az olabilir. Paketli yufka kullanmanız gerekiyorsa baklavanın çıtırlığını artırmak için kullanılan tereyağı oranını artırabilirsiniz.
Çıtır et yapıyorsanız yanında sebze, patates, pilav ile hazırlanan farklı tariflerle servis edebilirsiniz. Baklava yufkasında çıtır bonfilenin yanına farklı yemek tarifleri eklemek istiyorsanız şu garnitürler tadıyla uyumlu olur:
Fırında Yelpaze Patates: Patateslerin kabuklarını tamamen temizleyip kirinden arındırın. Kabuklarını soymadan en alt kısmı hariç dikey olarak dilimleyin. Erimiş tereyağı ve baharatları karıştırıp 180 derecede yumuşayıp kızarana kadar pişirin.
Fırında Sebzeli Garnitür: Patates, havuç, brokoli, fasulye, kabak ve evde o an olan sebzelerden seçtiklerinizi yıkayıp temizleyin. İri parçalar halinde sebzeleri kesip derin bir kaba aldıktan sonra içine zeytinyağı, tuz, baharatları ekleyin. 200 derecede patatesler yumuşayıp hafif kızarana kadar pişirin.
Garnitürün yanı sıra mantarlı salata, çoban salata da bu tarifle uyumlu olur. Özellikle etli tariflerin yanına kremalı garnitürler çok yakışır. Soğuk içecekler ve maden suları ile servis ederek lezzetine doyulmayacak bir sofra kurabilirsiniz. Sofralarınızda en lezzetli etleri sunmak istiyorsanız Amasya Et Ürünleri’ne her zaman güvenebilirsiniz.