Skip to main content

Cafe de Paris Soslu Antrikot Tarifi

Cafe de Paris Soslu Antrikot Tarifi

Lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifinin orijinalı İşviçre mutfağından gelmektedir. Pek çok seçkin restoranın menüsüne girmeyi başaran Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifini evinizde de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Tarif için gerekli olan malzemeler, hazırlanış aşaması ve servis önerileri aşağıdaki gibidir;  

Gerekli Malzemeler

  • 2 Adet Amasya Et Et Ürünleri Dana Antrikot
  • Bir dal biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Cafe de Paris Sos Tarifi

Cafe de Paris soslu antrikot tarifinin bu denli lezzetli kılan detayların başında özel olarak yapılan sosu gelir. Cafe de Paris sos tarifi için gerekli olan malzemeler;

  • 100 gr tereyağ
  • 40 gr krema
  • 20 gr rokfor peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Kimyon
  • Tuz

Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifinin sosunu hazırlarken ufak ve derin bir sos tenceresi içerisinde tereyağı eritilir. Eriyen tereyağın içine krema, rokfor peyniri, ince dilimlenmiş sarımsak, hardal, zerdeçal, köri, bir tutam tuz ve kimyon ekleyip sos kıvamına gelene kadar karıştırılır. Kısa süre içinde sosun servis için hazır hale gelir.

Cafe de Paris Soslu Antrikot Nasıl Yapılır?

Amasya Et Ürünlerinden almış olduğunuz antrikotları tarife başlamadan yaklaşık 30-35 dakika oda sıcaklığında dinlendirilmelidir. Bir sonraki aşama olarak kızdıran ızgara tavayı zeytinyağı ile yağlanır. Dinlenmiş antrikotların üzerine biberiye ve ince dilimli sarımsaklar eklenir. Bu aşamada etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirebilirsiniz. Antrikotların her iki yüzünü dilediğiniz pişirme derecesine göre ayarlayabilirsiniz. Her damağa hitap eden pişirme önerisi 2,5 dakika olarak belirtilir. Pişirme işlemi sonrası etleri ocaktan alıp, dinlendirebilirsiniz. Son aşama olarak sos ile buluşturup, servise hazır hale getirebilir.

Fransız Mutfağı Sosları ile İlgilenenlere Öneriler

Sos çeşitleri bakımdan oldukça zengin olan Fransız Mutfağında ana yemeklerden salatalara, tatlılardan atıştırmalık lezzetlere kadar pek çok tarife sos kullanılır. Sos sevenlerin vazgeçilmezi olacak 5 klasik Fransız sosu şu şekilde sıralanır;

  • Béchamel (Beşamel Sos): Fransız Mutfağından dünyaya yayılan artık klasik bir lezzet haline gelen sos türüdür. Sütün, un ve tereyağı ile karışımından oluşan sosu fırın makarna, karnabahar graten yaparken kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm fırın, güveç ve graten tarifleri için idealdir.
  • Velouté (Velute Sos): Tereyağı ve unla hammaddeli bir sostur. Tavuk, balık veya dana suyu ile karıştırılmasıyla hazırlanan oldukça sıvı kıvamlı sosu balık ızgara tariflerinde ya da kremalı çorbaların lezzetini artırmak için tercih edebilirsiniz.
  • Espagnole (Espanyol Sos / Kahverengi Sos): Havuç, soğan, kereviz, domates salçası ve kahverengi et suyu ile yapılan besleyici bir sos türüdür. Zengin içerikli Espagnole, koyu renkli yapısıyla sunumlarınızı hem lezzet hem de görsel açıdan destekler. Fırın güveç, bonfile, incik, pirzola gibi tariflerde uygulayabilirsiniz.
  • Hollandaise (Hollandez Sos): Yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı,limon suyu ile hazırlanan emülsiyon bazlı kremsi bir sos türüdür. Kahvaltı ve atıştırmalık lezzetler hazırlarken kullanımı tercih edilir. Poşe yumurta, kızarmış ekmek, jambon veya pastırma üzerine gezdirilerek sevdiklerinize özenli sofralar sunabilirsiniz.
  • Sauce Tomate (Domates Sosu): Geleneksel Fransız domates sosudur. Domatesin yanı sıra domuz yağı, mirepoix ve et suyu da içeren sosu damak tercihlerine göre farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Sosun daha hafif versiyonları da oldukça yaygındır. Başta et ve sebze yemekleri olmak üzere domates sosu hamur işlerinde, makarna yapımında ve çorba tariflerinde lezzet artırmak için kullanabilirsiniz.

Sepetim