Skip to main content

Dana Osso Buco Gurme Tarifi: Şef Usulü Lezzetli İtalyan Yemeği

Dana Osso Buco Tarifi

Klasik et yemeklerinin dışına çıkmak isteyenler için sunulan dana osso buco tarifi ile akşam yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Uluslararası üne sahip olan bu yemek, lezzeti ile damağınızda unutulmaz bir tat bırakabilir.

Gerçek bir dana osso buco lezzeti için ise Amasya Et Ürünleri’nin sunduğu tariften faydalanabilirsiniz. Pek çok et yemeği tarifinde size eşlik eden Amasya Et Ürünleri, dana osso buco yaparken de sizinle olur. 

Dana osso buco tarifine geçmeden önce bu eşsiz lezzeti tanımaya öncelik verebilirsiniz. Buna göre öncelikli olarak osso buco nedir, nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gibi detaylara yönelebilirsiniz. Son olarak nasıl servis edildiğini öğrenebilir ve unutulmaz bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz.

Dana Osso Buco Nedir? Gurme Bir Lezzet Olarak Özellikleri

Dana osso buco yemeği hakkında sık sorulan soruların başında nereye ait olduğu gelir. Dana osso buco nerenin sorusuna doğrudan verilecek cevap ise İtalya’ya ait olduğudur. Bir çeşit İtalyan yemeği olan dana osso buco, İtalya’nın Lombardiya bölgesinden çıkmış ve dünyaya yayılmış bir lezettir.

Bu eşsiz İtalyan lezzetinin tarifinden kullanılan osso buco ise dana inciğinin çapraz kesilmesi ile elde edilir. Hayvanın hem yağ hem de etinin bulunduğu kısım, estetik şekilde kesilir ve Amasya Et ürünleri sayesinde taze bir şekilde size ulaştırılır.

Dana Osso Buco için Gerekli Malzemeler

Şef usulü osso buco gurme lezzet için et dışında çeşitli sebze ve baharatlar kullanılır. Temel malzeme Amasya Et Ürünleri Dana Osso Buco olabilir fakat bu gurme lezzette sebze ve baharatların mükemmel uyumu da dikkat çeker. Böylelikle Amasya Et Ürünleri’nin taze et seçeneklerinden biri olan dana osso buco, bir dünya lezzeti olarak sofralarınızda yer alır.

Bu lezzetli İtalyan yemeği için gerekli olan malzemeler ise şunlardır:

  • 2 paket Amasya Et Ürünleri Dana Osso Buco
  • 2 konserve doğranmış domates
  • 2 halka doğranmış havuç
  • 1 adet portakal
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 30 gr un
  • 3-4 adet kereviz yaprağı
  • 1 defne yaprağı
  • 10-12 adet karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Adım Adım Dana Osso Buco Gurme Tarifi

Evde osso buco yapmak için yukarıdaki malzemelerin tamamını yanınızda bulundurmanız önemlidir. Tarifte kullanacağınız her malzeme, dana osso buconun lezzetini katlamasına yardımcı olur. Fakat lezzet açısından, malzemeler kadar pişirme adımlarına da dikkat etmek gerekir. Doğru tarif ile hem et hem de sebzeler daha lezzetli bir kıvama ulaşabilir. Bu kapsamda, unutulmaz bir lezzet için Amasya Et Ürünleri’nin sunduğu dana osso bucco tarifinden faydalanabilirsiniz.

Hem lezzetli hem de besleyici bir dana osso buco için faydalanacağınız tarifin hazırlama ve pişirme aşamaları ise şu şekildedir:

  • İlk olarak Amasya Et Ürünleri dana osso buco parçalarını yağlayın ve una bulayın.
  • Daha sonra unladığınız ve yağladığınız ve dana osso bucoları, geniş bir tavada koyu renk alana kadar kızartın.
  • Kızartma işlemi bitinde etleri 2-30 dakika kadar dinlendirin.
  • Etler dinlenirken, sebzeleri doğrama aşamasına geçebilirsiniz.
  • Sebzeleri doğradıktan sonra ise aynı tavada önce soğanları sararana kadar çevirin. Ardından sarımsakların 2-3 tanesini tavaya ekleyerek kokusunu duyana kadar pişirin. Son olarak da havuçları ve kerevizleri ekleyin, 5-6 dakika kısık ateşte yavaşça pişirin.
  • Sebzeler piştikten sonra etleri ekleyebilirsiniz. Etin ardından kereviz yapraklarını, defne yapraklarını ve karabiberi de ekleyin. Etlerin üzerine ise patatesleri ekleyin. Sonrasında da domatesleri dökün.
  • Sebzeleri ekledikten sonra ise yemeğin üstünü kapatacak şekilde su ekleyin. Ardından tuz ilave ederek kapağını kapatın ve yüksek ateşte suyu kaynatın.
  • Tencerede pişen yemeği, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 240 dakika kadar pişirin. 
  • Yemek fırında da pişince servis aşamasına geçebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Servis için ise portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince ince kıymanız gerekir.

Gurme Dana Osso Buco’nun Püf Noktaları: Yumuşak Et ve Derin Lezzet

Gurme lezzet dana osso buco nasıl yapılır daha detaylı şekilde öğrenmek için püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Örneğin, hakiki zeytinyağı kullanmanız önemlidir. Çünkü hakiki zeytinyağı, yapısındaki asidite sayesinde etinizin yumuşamasına katkı sağlar. Yine baharat olarak kekik ve biberiye kullanmaya özen gösterin. Çünkü taze kekik, biberiye gibi baharatlar ete aroma verecektir.

Dilerseniz eti bir gün önceden bekletebilirsiniz. Bu sayede yağ ve baharatların lezzeti ete daha yoğun şekilde karışır. Eğer bekletmek isterseniz, etin üzerine tamamen zeytinyağı dökerek kapatmaya dikkat etmeniz gereki. Etin hava alması kararmasına sebep olur.

Öte yandan, eti kısık ateşte pişirmeniz de önemlidir. Kısık ateşte pişen etin sosu ve aroması daha fazla ortaya çıkar.

Dana Osso Buco Yanına Ne Gider? Servis Önerileri

Lezzetli ve geleneksel osso buco servisi için çukur tabaklar kullanın. Her bir parça etin yanına da havuç, patates ve kereviz ile birlikte sosundan dökün. Daha sonra osso bucco servisinizi portakal karışımıyla süsleyebilirsiniz. Siz de bu şekilde bütünüyle bir gurme lezzet servisi yapabilirsiniz. İçecek olarak ise damak tadınıza göre tercih yapabilirsiniz.

Siz de, dana osso buco dahil pek çok taze et seçeneğine Amasya Et Ürünleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sepetim