Skip to main content

Dana Stroganoff & Pappardelle Tarifi: Kremalı ve Lezzet Dolu Makarna Keyfi

İki farklı dünya lezzetini bir araya getiren dana straganof ve pappardelle, damaklarda eşsiz bir tat bırakır. Rus mutfağından gelen dana straganof ile eşsiz bir İtalyan lezzeti olan pappardelle makarnayı buluşturan bu mükemmel tarif, bambaşka bir uyumla sofralarınızda yer alır.

Eğer siz de, dana straganof nedir, pappardelle makarna ile nasıl olur merak ediyorsanız aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz.

Dana Stroganoff & Pappardelle: Bu Eşsiz Lezzet Nedir?

Dana straganof ile pappardelle makarna bir araya geldiğinde ilk kez deneyimleyeceğiniz özel bir lezzet sunar. Tarif temelinde, kökeni Rusya’da 19. yüzyıla dayanan dana straganof ile İtalya’nın en popüler makarna çeşitlerinden biri olan pappardelle karıştırılır. Yumurtalı makarnanın en büyük biçimi olarak İtalya’da adından söz ettiren pappardelle; Rusya’da ünlü Stroganov ailesine hizmet veren bir aşçı tarafından orta çıkarılan dana straganof ile bütünleştiğinde ise özgün bir lezzete ulaşır.

Dana Stroganoff & Pappardelle için Gerekli Malzemeler

Dana stroganoff & pappardelle için sebzeden ete kadar, birçok malzemeye gerek duyulur. Her malzeme yemeğin lezzetini katlayarak sizlerle buluşur. Buna göre, dana stroganoff ve papardelle tarifi için ihtiyaç duyacağınız genel malzemeler şunlardır:

  • 1 paket Amasya Et Ürünleri Dana Straganof 500 g
  • 400 gr pappardelle makarna
  • 3 su bardağı bardak su
  • 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
  • 8-10 adet kültür mantarı (Temizlenmiş ve ince dilimlenmiş)
  • 150 gr krema
  • ¼ muskat rendesi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal

Dana Stroganoff & Pappardelle Nasıl Yapılır? Adım Adım Tarif

Dana stroganoff ve papardelle makarna yapımında her iki yemeği de ayrı ayrı hazırlamak gerekir. Daha sonra bu malzemeler karıştırılarak gerçek makarna ve et lezzetine ulaşabilirsiniz. Tam kıvamında bir lezzet için ise adım adım ilerlemeniz gerekir. Adım adım pappardelle ve dana straganof tarifi ise şu şekildedir:

  1. İlk dana straganof için öncelikli olarak ocağı orta ateşte yakın ve tavayı koyun. Tavanın derin ve geniş olması önemlidir.
  2. Tavaya zeytinyağını ilave ederek kızdırın.
  3. Yağ kızınca ince şeritler halinde doğranmış hazır dana straganof etleri ilave edin.
  4. Etleri rengi dönene kadar, sürekli çevirerek pişirin.
  5. Etlerin rengi değiştiğinde ise soğanı, sarımsağı, muskat rendesini ve tuzu ilave edin. Bu sırada ocağın altını kısın ve soğanlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  6. Soğanlar rengini kaybedince hardalı ve suyun 2 bardağını ekleyin. Malzemelerin karışması için de güzelce karıştırın.
  7. Etler suyu çektiğinde ve yumuşamaya başladığında ise mantarı lave edin. Yemeğin suyu yoğun bir sos kıvamı alana kadar pişirmeyi sürdürün.
  8. Beklenen kıvamı elde ettiğiniz zaman da tereyağını ekleyerek karıştırın.
  9. Daha sonra krema ve kalan 1 bardak suyu ilave ederek karıştırın. Karıştırma sonrası ise dana straganoffu 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  10. Bu sırada pappardelle makarnayı haşlamaya geçebilirsiniz. Pappardelle makarnayı kaynar suya atarak 3-4 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayın. Makarnanın yumuşama durumuna göre süreyi azaltabilir veya artırabilirsiniz.
  11. Son olarak ise pişen dana straganoff ile haşlanan pappardelle makarnayı karıştırın. İşte lezzet dolu etli makarnanız servise hazır, afiyet olsun.

Stroganoff Eti Nasıl Pişirilir? Yumuşak ve Sulu Kalması için İpuçları

Lezzetli bir tabak için yumuşak straganof et nasıl yapılır öğrenmeye öncelik göstermeniz gerekir. Yumuşak bir stroganoff et için mühürleme yaparken çevirmeyi ihmal etmemeniz gerekir. Eti mühürlemek için de yağın kızdığından emin olmalısınız. Yağ tamamen kızınca eti ilave edip çevirmeye başlarsanız sulanmasını da önlemiş olursunuz.

Bunun yanı sıra döküm tava kullanmak, eti mühürlemek için daha uygun olabilir. Damak tadınıza göre eti karabiber, kırmızı toz biber gibi baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz.

Dana Stroganoff & Pappardelle Yanına Ne Gider? En Lezzetli Eşlikçiler

Dana stroganoff ve papardelle yanına patates püresi iyi gidebilir. Patates püresi, özellikle dana stroganoff yanında iyi bir eşlikçidir. İçecek bakımından ise kola, portakal suyu veya diğer meyve suyu çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Eğer dana stroganoff ve papardelle yapmayı planlıyorsanız, Amasya Et Ürünleri’nden ihtiyacınız olan malzemelerin birçoğunu alabilirsiniz. Taze ve orjinal dana straganof eti daha ulaşılabilir kılan Amasya et Ürünleri, ihtiyaçlarınıza üstün kalitesiyle karşılık verir.

Sepetim