Patates kabuğu ve püresi için malzemeler:
Hazırlanışı:
Patatesler kaya tuzu ile 180 derece fırında yaklaşık 1 saat fırınlanır. Patatesler yatay kesilir ve patatesin içi boşaltılır. Kabuklar tereyağı ile fırçalanıp çıtır olması için fırınlanır. Süt krema ve tuz tavaya alınıp ısıtılır ve patatesler çırpılır en son tereyağı ve doğranmış frenk soğan ilave edilip sıkma poşetine konulur ve sıcakta bekletilir.
Danish blue peynir sosu için malzemeler:
Hazırlanışı:
Sürüp kıvamında çektirilir. Ezilmiş sarımsak eklenip soğumaya bırakılır ve peynir sosa ilave edilir
Danish blue peynir salatası için malzemeler:
Hazırlanışı:
Malzemeler iyice çırpılır. Körpe marul, kırmızı turp, Danish blue peyniri, kırmızı soğan, taze soğan sos ile karıştırılır resimdeki gibi yerleştirilir. Ardından etler tuz ve biber ile tatlandırılıp kömür ızgarasında pişirilir ve karamelize soğan ile sırlanır ve kesilip tahtaya yerleştirilir. Sıkma poşetindeki patates püresi çıtır patates kabuğuna doldurulur veresimde görüldüğü gibi tahta platforma yerleştirilir ve servis edilir.
Park Hyatt Sous Chef Murat Çakır
Foodinlife dergisi için hazırlanmıştır.