Ev yapımı mayonez için malzemeler:
Ev yapımı patates kızartması için malzemeler:
Karamelize soğan için malzemeler:
Kırmızı soğan turşusu için malzemeler:
Hamburger için malzemeler:
Hazırlanışı:
Mayonez yapmak için Dijon hardalı ve çeyrek limon, 2 yumurta sarısının içinde çırpılıp, sızma zeytinyağı ve ay çiçek yağı ile kıvam verildikten sonra, diğer ürünlerin içine eklenir. Patatesler dilimlenip, tuzlu suda kısık ateşte pişirilip, 20 dakika dinlendirdikten sonra ay çiçek yağında kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra taze doğranmış maydanoz ve isli paprika eklenip karıştırılır. Amasya Et Ürünleri Kaburga Hamburger Köfte ızgarada bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafı çevirilir. Sırası ile karamelize soğan ve peynir karışımı eklenip üstü kapalı bir şekilde eriyene kadar beklenir. Hamburger ekmekleri tereyağı ve et suyu ile fırçalanıp, fırında 180 derecede 3 dakika kızartılır. Ekmeklerin iç taraflarına mayonez sürülüp üstüne yeşillikleri ve en üste de etler yerleştirilir. Patates kızartması, ev yapımı mayonez ve soğan turşusuyla servis edilir.
Klein Garten Executive Chef Alican Gürbüz
Foodinlife dergisi için hazırlanmıştır.