Dana bonfile ve özel sosla hazırlanan, Akdeniz yeşillikleri ile bütünleşen bir salata tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hafif ve doyurucu bir lezzet olan hardal soslu bonfileli salata, pratik tarifi ile vezgeçilmez lezetlerinizden biri olabilir. Dana bonfileyi hafif öğünlerde dahi tüketilebilir kılan bu tarif, ilk deneyimden itibaren sizi etkisi altında bırakabilir.
Bonfile salata için gerekli olan tüm malzemeleri eksiksiz kullanmanız gerekir. Hem doyurucu hem de lezzetli bir hardal soslu bonfileli salata için gerekli olan malzemeler ise şunlardır:
Hardal soslu bonfileli salatayı hazırlarken tarife uygun ilerlemek önemlidir. Böylelikle sadece lezzetli tabak oluşturmakla kalmazsınız, aynı zamanda cezbedici bir servis de yapabilirsiniz. Bu kapsamda, dana bonfile seçimini ve marinesini doğru yapmalısınız. Ayrıca lezzetli bir et için doğu pişirme yöntemlerini de uygulamanız gerekir.
Dana bonfile seçimini Amasya Et Ürünleri’ndeki 450 gramlık paketlerden yana yapabilirsiniz. Tazeliği ile dikkat çeken ürün, hardal soslu salatanın lezzetini artırır. Etin marinesi için de 1-2 saat kadar tuzlayıp dinlendirebilirsiniz. Böylelikle etin daha da yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Pişirme için ise mühürleme yöntemini kullanmanız gerekir.
Bonfilenin lezzetiyle eşlik ettiği hardal soslu salata için öncelikli olarak tüm malzemeleri hazırda bulundurmanız gerekir. Daha sonra adım adım ilerleyerek lezzetli bir salata tabağı oluşturabilirsiniz. Bu kapsamda, adım adım hardal soslu bonfileli salata yapılışı şu şekildedir:
Lezzetli bir salata, sadece iyi pişmiş bir ızgara bonfile ve taze yeşilliklerden ibaret değildir. İyi bir salata için sosun da tam kıvamda olması gerekir. Salata sosunun tam kıvamda olması için ise kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken bir kabın içerisine; 2 tatlı kaşığı hardalı, limon suyunu, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve 2 dal taze kekik yaprağını ilave ederek karıştırmaktır. Böylelikle sos için kullanılan tüm malzemelerin sosu birbirine karışır.
Akdeniz yeşillikleri ile uyumlu, lezzetli bir salata tabağı hazırlamak için tüm sebzelerin taze olması gerekir. Sebzelerin tazeliğini anlamak için ise renklerinin canlılığına dikkat edebilirsiniz. Bunun beraberinde sebzeleri de doğru doğramanız gerekir. Örneğin, marul seçimini kıvırcıktan yana yapabilir ve bıçak yerine elinizde parçalara ayırabilirsiniz.
Çeri domatesleri ise bıçakla ikiye bölmeniz yeterlidir. Küçük boyutlu olmasıyla dikkat çeken çeri domatesler, fazla doğrandığında hem lezzetini hem de canlılığını kaybeder. Öte yandan, reyhanları da doğramadan doğrudan salataya ilave edebilirsiniz.
Izgara bonfile ile salata dışında, birbirinden lezzetli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Örneğin, diğer et ürünlerinin de dahil olduğu lezzetli ve doyurucu bir karışık ızgara tabağı oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra lezzeti marinesinde saklı olan iyi bir dana bonfile yemeği yapabilirsiniz. Hatta baklava yufkasında çıtır bonfile dahi hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz beğendi yatağında bonfile tarifine de göz atabilirsniz.
Eğer siz de ızgara dana bonfile ile sağlıklı bir salata yapmak istiyorsanız, Amasya Et Ürünleri’inden etinizi hemen alabilirsiniz. Birbirinden taze ürünler arasında yer alan daha bonfile, salatanızın lezzetini katlamakla birlikte doyuruculuk da sunar.