Et diğer yiyeceklerden farklı olarak bekletildikçe yumuşar. Taze et hala yaşıyor sayılır, iç yapısındaki laktik asitler hala onu diri tutmaya çalışır. Kesimden sonraki sertlik 1 gün sürer ve buna rigor mortis denir. Burada oksijensiz kalan kas lifleri kontrolsüz aşırı uzayıp kısalarak sert bir tutum kazanır. Sonraki süreç laktik asidindir, bu da 21 gündür. Eğer eti uygun klimatik koşullarda 21 gün dinlendirebilirseniz, 21. gün sonunda etiniz pamuk gibi olacaktır. Bu etin dinlendirilme sürecine dry age denir. Ve bu süreç etinizin lif yapısını parçalayarak yumuşamasını ve lezzetlenmesini sağlar. Amasya Et Ürünleri fabrikasında Dry Aged Teknolojisi ile dinlendirilen Dallas Steak ile çok kolayca yapabileceğiniz muhteşem lezzetli ve yumuşacık ızgara tarifimiz sizlerle.
NOT: Izgarada pişirdiğiniz kalın etlerinize tuz serpmenize gerek yoktur. Etin üzerine serptiğiniz tuz su çekme özelliği olduğu için etinizin içerisindeki suyun daha hızlı bir şekilde dışarıya çıkmasını sağlayarak etinizin kurumasını hızlandırır.