Skip to main content

Tandır Beğendi Tarifi

Evde Tandır Beğendi Tarifi

Geleneksel tandır ve hünkârbeğendi lezzetinin eşsiz bir harmonisi olan tandır beğendi, hem misafirleriniz hem de kendiniz için deneyebileceğiniz en lezzetli tarifler arasında yer alır. Üstelik, Amasya Et Ürünleri pişirilmiş dana tandır sayesinde beğendi tarifiniz dakikalar içerisinde hazırlanır. Yüksek kaliteli GDO’suz ve hormonsuz danalardan elde edilip 14 saat boyunca ısıtılarak hazırlanan dana tandırı ısıtarak eşsiz lezzette beğendili tandır hazırlayabilirsiniz. Restoran kalitesinde ve tadında tandır beğendi tarifini Amasya Et Ürünleri’nin kaliteli ısıt-ye tandırı ile deneyin!

Tandır Beğendi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Klasik beğendi tarifi için alternatif ve gurme seçenekler arıyorsanız tandır beğendi mutlaka denemeniz gereken yemekler arasında yer alır. Evinizde dana ya da kuzu tandır beğendi yapmadan önce ihtiyacınız olan malzeme listesine göz atabilirsiniz:

Dana Tandır İçin

  • Amasya Et Ürünleri 200 gram ısıt-ye dana tandır
  • 3 veya 4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram un
  • 50 gram tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Birkaç dal taze kekik
  • 1 tutam çekilmiş karabiber

Tandır Beğendi Nasıl Yapılır? Adım Adım Detaylar ile Tandır Beğendi Tarifi

Tandır beğendi özel günlerde misafirlerinize en hızlı şekilde ziyafet çekmek ya da sofralarınızda geleneksel lezzetleri deneyimlemek için eşsiz bir yemektir. Her damak zevkine uyabilecek gurme tandır beğendi tarifi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız izlemeniz gereken üç kolay adım var.

Beğendi Nasıl Hazırlanır?

Pratik ve uygulaması son derece kolay üç adımla sevdiklerinize ya da ailenize tandır beğendi ziyafeti çekebilirsiniz:

1. Adım

Patlıcanlarınızı közmatikte ya da ateşte közleyin. Közleme fırsatınız yoksa 200-210 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyarak ezin. Bu sırada tereyağını bir tencereye alarak ısıtın. 3 yemek kaşığı tepeleme unu yağ ile birlikte kavurarak un kokusu gelmeyinceye kadar kavurmaya devam edin.

2. Adım

Altın rengi alana kadar kavurduğunuz un ve yağ karışımının üzerine sütü ve közlediğiniz patlıcanları ekleyerek iyice karıştırın. Çekilmiş karabiber ve tuzu da ilave ederek beğendiyi kıvam alana kadar karıştırın.

3. Adım

Beğendiyi hazırlarken Amasya Et Ürünleri’nin önceden marine edilip 14 saatlik özel fırınlarda pişirilen dana tandırlarını bir fırın tepsisine alın. Tereyağ eklediğini tandırı fırında 180 derece 10 dakika kadar ısıtın. Isınan tandır fırın ile beğendiyi buluşturarak ve üzerine kekik ilave ederek tarifinizi tamamlayın.

Tandır Beğendi’nin Püf Noktaları Nelerdir?

Tandır beğendi, klasik dana ya da kuzu tandır tarifi arayanlar için mükemmel bir opsiyondur. Üstelik, doğru ürünleri kullanarak ve püf noktalarına dikkat ederek kolay bir şekilde hazırlanabilir. Tandır beğendiyi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken kaliteli ve ağır ateşte uzun süre pişmiş bir et kullanmaktır. Amasya Et Ürünleri damak zevkinize uygun ve gurme lezzete sahip tandır deneyimi için 14 saatlik pişme süresine sahip ısıt-ye dana tandır sunar. Size de yalnızca beğendi sosunu ve yemeye hazır dana tandırları birleştirmek kalır.

Pişirilmiş Dana Tandır Amasya Et Ürünleri’nde!

Amasya Et Ürünleri sayesinde evinizde tandır yapmak artık çok kolay. Gıda ve hijyen kurallarına dikkat edilerek yetiştirilen danaların döş kısmından elde edilen etler özel baharatlarla marine edilir. Ardından tandıra uygun fırınlarda yaklaşık 14 saat kadar pişirilerek özenle paketlenir. Vakumlu paketlerde saklanan Amasya Et Ürünleri dana tandırı sipariş ederek mükemmel kıvamda tandır beğendi tarifleri hazırlayabilirsiniz!

Sepetim