Amasya Et Ürünleri I Pizza ama Şarküteri

Malzemeler

  • Amasya Et Ürünleri “Dana Cotta – Roasbeef”
  • 2 Domates
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Çay kaşığı tuz (Kaya)
  • 1 Çorba kaşığı zeytinyağ
  • Fesleğen (Basilic)
  • Eski kaşar peyniri
  • Kekik
  • Roka

Pizza hamuru:

  • 1 paket aktif kuru maya (10 g)
  • 3/4 su bardağı ılık su (150 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ekmeklik un (260-280 gram)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza Hamuru

Kuru maya ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Yaklaşık 40-45 derece sıcaklıktaki ılık suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra 5-10 dakika bekletin.

Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.

Un ve tuzu da ekleyin ve yoğurun.

5-10 dakika kadar kabın içerisinde yoğurduktan sonra yapışmayan bir hamur elde edin.

Elinizle yuvarlak hale getirin.

Mayalanması için koyacağınız kabın içini ve hamurun dış kısmını zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru kaba alıp streç filmle üzerini örtün.

Hamur iki katına çıkıncaya dek mayalanmaya bırakın.

Pizza içi

Domatesleri rendeleyin, süzgeçten geçirip suyunu çıkartın.

Sarımsakları rendeleyerek ilave edin.

Tuz, zeytinyağ ve kekik ekleyerek karıştırın. (Sulanmamasına özen gösterin)

Fesleyenleri ince bir şekilde doğrayın ve ilave edin.

Yapılışı

Pizza hamurunu açın.

İç sosunu ilave edin ve kaşık yardımıyla yayın.

Eski kaşarı rendeleyerek pizzanın üzerine ekleyin.

Hamurun kenarlarına zeytinyağ sürün.

200 derecede 10-15 dakika fırına pişirmeye koyun.

Hamur hacimlenmeye başladığında ve kenar kısmları kızardığında çıkartın.

Üzerine Danna Cotta ve Roasbeff ekleyin ve 3 dakika yeniden fırına koyun.

Fırından çıkarttıktan sonra en son roka ekleyin eski kaşar rendeleyin.

Afiyet olsun…