Lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifinin orijinalı İşviçre mutfağından gelmektedir. Pek çok seçkin restoranın menüsüne girmeyi başaran Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifini evinizde de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Tarif için gerekli olan malzemeler, hazırlanış aşaması ve servis önerileri aşağıdaki gibidir;
Cafe de Paris soslu antrikot tarifinin bu denli lezzetli kılan detayların başında özel olarak yapılan sosu gelir. Cafe de Paris sos tarifi için gerekli olan malzemeler;
Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifinin sosunu hazırlarken ufak ve derin bir sos tenceresi içerisinde tereyağı eritilir. Eriyen tereyağın içine krema, rokfor peyniri, ince dilimlenmiş sarımsak, hardal, zerdeçal, köri, bir tutam tuz ve kimyon ekleyip sos kıvamına gelene kadar karıştırılır. Kısa süre içinde sosun servis için hazır hale gelir.
Amasya Et Ürünlerinden almış olduğunuz antrikotları tarife başlamadan yaklaşık 30-35 dakika oda sıcaklığında dinlendirilmelidir. Bir sonraki aşama olarak kızdıran ızgara tavayı zeytinyağı ile yağlanır. Dinlenmiş antrikotların üzerine biberiye ve ince dilimli sarımsaklar eklenir. Bu aşamada etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirebilirsiniz. Antrikotların her iki yüzünü dilediğiniz pişirme derecesine göre ayarlayabilirsiniz. Her damağa hitap eden pişirme önerisi 2,5 dakika olarak belirtilir. Pişirme işlemi sonrası etleri ocaktan alıp, dinlendirebilirsiniz. Son aşama olarak sos ile buluşturup, servise hazır hale getirebilir.
Sos çeşitleri bakımdan oldukça zengin olan Fransız Mutfağında ana yemeklerden salatalara, tatlılardan atıştırmalık lezzetlere kadar pek çok tarife sos kullanılır. Sos sevenlerin vazgeçilmezi olacak 5 klasik Fransız sosu şu şekilde sıralanır;