Klasik et yemeklerinden sıkılanlar için akşam yemeğinizi ziyafete dönüştüren enfes bir tarifimiz sizlerle. Dana inciğinin çapraz kesilmesiyle elde edilen Osso Bucco İtalya’nın Lombardiya bölgesinden dünyaya yayılmış bir tariftir. Genellikle gremolata ile servis edilse de bölgesel olarak risotto veya polenta (ince çekilmiş mısır unundan yapılan bir yemek) ile servis edilir.
MALZEMELER
- 1 paket Amasya Et Ürünleri Dana Osso Buco (yaklaşık 450 gr)
- 3 yemek kaşığı un (60gr)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (25gr)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (65ml)
- 1 adet havuç (70gr) (Küp kesilmiş)
- 1 adet kapya biber (50gr) (Küp kesilmiş)
- 1 adet kabak (130gr) (Küp kesilmiş)
- 1 adet patates (120gr) (Küp kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı taze Kaşar (25gr) (Rendelenmiş)
- 1 kahve fincanı süt (50 ml)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (40gr)
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Taze kekik
- Taze biberiye