Patates kabuğu ve püresi için malzemeler:
- 2 adet orta büyüklükte sarı patates
- 100 gr kaya tuzu
- 50 ml süt
- 60 gr tereyağı
- 30 ml krema
- 5 gr ince doğranmış frenk soğan
- 2 tutam deniz tuzu
Hazırlanışı:
Patatesler kaya tuzu ile 180 derece fırında yaklaşık 1 saat fırınlanır. Patatesler yatay kesilir ve patatesin içi boşaltılır. Kabuklar tereyağı ile fırçalanıp çıtır olması için fırınlanır. Süt krema ve tuz tavaya alınıp ısıtılır ve patatesler çırpılır en son tereyağı ve doğranmış frenk soğan ilave edilip sıkma poşetine konulur ve sıcakta bekletilir.
Danish blue peynir sosu için malzemeler:
- 125 ml beyaz sarp sirkesi
- 125 gr şeker
- 125 ml su
- 10 gr sarımsak