Fırında Dana (Beef) Stroganoff Tarifi

Kremalı Yumuşak Dana Stroganoff Tarifi

Tarihi 19. yüzyıla uzanan Dana Stroganoff, lezzetini et soteden alan ve ekşi bir krema çeşidi olan Smetana ile servis edilen bir ana yemektir. “Dana Stroganoff nedir?” sorusuna dana etinin yumuşaklığı ve zengin aromalar içeren sosuyla geleneksel Rus mutfağının gurme lezzetlerinden olduğu yanıtı verilebilir. Bu lezzet klasiğinin tadına varmak için tarifin püf noktalarını inceleyebilir, Amasya Et’in ince şeritler halinde doğranmış Stroganoff etiyle tarifi evde pratik bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Dana Stroganoff için Malzemeler

Dana Stroganoff temelde ince şeritler halinde doğranmış dana eti, kavrulmuş soğan, domates, yeşil ve kırmızı biber ve peynir ile hazırlanır. Geleneksel olarak et suyu ya da ilik suyu ile pişirilmesi yemeğin derinliğini artırır. Tuz, karabiber, biberiye ve zeytinyağı ile harmanlayacağınız yumuşak et, Stroganoff’un sırrını oluşturur.

Dana Stroganoff tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

• 500 gram Amasya Et Ürünleri Dana Stroganoff
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet büyük boy soğan
• 1 diş sarımsak
• Yeşil biber
• Kırmızı kapya biber
• 1 su bardağı et suyu
• 1 adet büyük boy domates
• 150 ml sıvı krema
• Tuz
• Karabiber
• Biberiye
• Fırınlamak için eriyen bir peynir çeşidi

Dana Stroganoff tarifini uygularken besin değerini artırmak için yeşil biber, kırmızı kapya biber ve domates ekleyebilirsiniz. Tarifi geleneksel haliyle uygulamak içinse; soğan, hardal ve krema sosuyla pişirerek bu lezzeti Rus mutfağındaki orjinalliğiyle deneyimleyebilirsiniz.

Dana Stroganoff Nasıl Pişirilir?

Dünya mutfağından şefler tarafından “Dana Stroganoff nasıl pişirilir?” sorusuna fırında pişirildiğinde lezzetlerin ete daha iyi nüfuz ettiği yanıtı verilir. Fırında Dana Stroganoff pişirmek için öncelikle eti mühürleyerek işe koyulun. Mühürleme için döküm tava kullanmanız tavanın ısıyı eşit bir şekilde dağıtabilmesi nedeniyle etin lezzetini artırır. Mühürlenen etlere soğan ve sarımsakları ilave edin. Soğanlar yumuşadığında ince doğranmış yeşil biber ve kırmızı kapya biberleri ekleyin. Tüm lezzetlerin bütünleşmesi için bir süre orta ateşte pişirin. Bu aşamada et suyunu da ekleyerek yemeği kısık ateşte pişmeye bırakın. Yemek suyunu çekerek tüm sebzeler piştiğinde kremayı katarak 2-3 dakika boyunca kısık ateşte harmanlayın. Dana Stroganoff neredeyse hazır! Lezzeti taçlandırmak için son adımda yemeğinizi bir fırın kabına aktarın. Üzerine eriyen bir peynir çeşidi ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kızarmaya bırakın. Peynir eridiğinde yemeğinizi servis edebilirsiniz. Yemeğin üzerine ince doğranmış maydanoz serperek iştah açıcı bir sunum yapabilirsiniz.

Rus Yemeği Stroganoff için Dana Stroganoff Amasya Et Ürünlerinde

Rus mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Dana Stroganoff’un sırrı; taze, kaliteli ve geleneksel tarife uygun bir şekilde doğranmış etlerin kullanılmasında yatar. Amasya Et ürünleri arasında besiden paketlenmeye dek hijyen ilkesiyle üretilmiş, kaliteli Dana Stroganoff ile yumuşak ve sulu bir yemeğe imza atabilirsiniz. El değmeden üretilen Stroganoff, 500 gramlık paketlerde sunulur. Dananın but kısmından elde edilerek, geleneksel Dana Stroganoff tarifine uygun bir şekilde ince şeritler halinde doğranmış ve kullanıma hazır bir halde satılır. Tüketicilere daima taze ve kaliteli etler sunan Amasya Et ürünleri ile bu tarifi pratik bir şekilde uygulamak için taze et kategorisindeki ürünlerin teslimat sınırlarını inceleyebilir, tek tıkla sipariş verebilirsiniz.

Dana Stroganoff Hakkında Sıkça Sorulanlar

Dana Stroganoff Etin Neresi?

Stroganoff dananın but ya da kol kısmından elde edilir. Sote etten farklı olarak Stroganoff’ta kullanılan etler julyen doğrama biçimiyle dilimlenir.

Dana Stroganoff Yumuşak mı?

Tarifi lezzetli kılan noktaların başında kullanılan dana etinin yumuşaklığının geldiği söylenebilir. Stroganoff’luk etler dananın but kısmından elde edildiği için kemiksiz ve oldukça yumuşaktır. Bu kısımda kas ve yağ dokusunun daha az gelişmiş olması ete yumuşaklığını veren temel etkendir.