Hot Dog Amerika’da sokak yiyeceği olarak çok fazla tüketilen bir fast food ürünüdür. Farklı pişirme seçenekleri bulunmakla birlikte biz sizin için New York tarzı ızgara üzerinde pişirilen üç farklı Hot Dog tarifi paylaşmak istiyoruz.
MALZEMELER
1 paket Amasya Et Ürünleri Dana BBQ Sosis ( 3 adet )
YAPILIŞI
Izgara tavasını orta ateşe koyup ısınmasını bekleyin ve dana bbq sosisleri koyup kızarması için yaklaşık 1-2 dakika bekletip yana doğru çevirerek her yerinin kızarmasını sağlayın. Sosisinizi çok fazla pişirmeyin. Çok uzun süre pişip içerisindeki suyunu kaybederse lezzetsiz ve sert olacaktır. (ızgara tavanız yoksa aynı işlemi tost makinasında da yapabilirsiniz.)
1- KARAMELİZE SOĞAN VE FESLEĞENLİ HOT DOG
- 2 adet Kuru soğan (julyen-piyazlık doğranmış)
- Fesleğen
- 1 yemek kaşığı Sıvı yağ
- Su
YAPILIŞI
- Tavaya sıvıyağ koyup kuru soğanları ekleyin ve kısık ateşte arada bir karıştırarak kavurun. Soğanlarınız kahverengileşince içerisine 1-2 yemek kaşığı su ekleyip iyice karıştırın. Suyu çekip yumuşayana kadar ve rengi koyulaşana kadar bu işlemi tekrarlayın. (Kuru soğanın içerisinde bulunan yüksek miktarda ki şeker bu yöntemle açığa çıkarak karamelize soğanınızın hem yumuşak hem de tatlı olmasını sağlayacaktır.)
- Hot dog ekmeğinizin içerisine karamelize soğan ve dana bbq sosisi koyup fesleğen ile süsleyin ve damak zevkinize göre hardal, BBQ sos ve mayonez ile tatlandırın.