Malzemeler
- 1 adet Amasya Et Ürünleri Dana Pirzola
- 3-4 adet ufak taze patates
- 3 dal biberiye
- 2 dal taze kekik
- 2 iri diş sarımsak
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 kişilik
30 dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Izgara tavanızı yüksek ateşte kızdırın. Tava iyice ısınınca hafifçe zeytinyağlayıp dana pirzolayı tavaya koyun. Bir diş sarımsak, bir dal biberiye ve 2 dal taze kekik ekleyin. Etin üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serperek her yüzünü 2,5-3 dakika pişirin. İçinin daha iyi pişmesini isterseniz birer tur daha çevirerek her yüzünü 1-1,5 dakika daha pişirin. Eti tavadan alıp bir tabağa aktararak servis etmeden önce 5 dakika dinlendirin.
Biberiyeli patates için; taze patatesleri kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayın. Bir tavada biraz zeytinyağını ısıtın. Bir diş sarımsağı kıyıp süzerek sudan aldığınız patateslerle birlikte tavaya alın. 2 dal biberiyeyi de ince kıyıp ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp birkaç dakika karıştırarak hafifçe kızartın. Bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edip tereyağını eritin. Patatesleri iyice karıştırıp hazırladığınız dana pirzola eşliğinde servis edin.