Kafkasya ve Orta Asya’da yapılmaya başlanan şaşlık marinasyonu günümüzde çoğu restorantın menüsünde yer almaktadır. İçerisinde kullanılan yüksek asitli ürünler ile etin lif yapısının parçalanarak yumuşaması sağlanırken baharatlar ile de ete aroma kazandırılmaktadır. Amasya Et Ürünleri fabrikasında hazırlanan şaşlık marinasyonunda bekleyen etlerin çok fazla pişirilmeden yapısında ki suyu içerisinde tutacak şekilde pişirmek gerekir.
MALZEMELER
- 1 paket Amasya Et Ürünleri Dana Şaşlık (yaklaşık 500 gr)
- 200gr brokoli (1 avuç)
- 2 yemek kaşığı Un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı süt
- Taze kaşar
- Tuz
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı Mayonez
- 2 tatlı kaşığı Toz kırmızı biber
- 1 diş Sarımsak (ezilmiş)