Yağız İzgül ile İyi Et ve Lezzetli Tariflerde Fırında Dana Kaburga

Fırında Dana Kaburga Nasıl Yapılır?

Dana kaburga, et yemeklerinin en ihtişamlılarından biri olarak mutfaklarda hak ettiği yeri alır. Etin kemiğe yakın kısmının yoğun aroması, fırınlanma sürecinde enfes bir lezzete dönüşerek sofraları adeta bir ziyafet alanına çevirir. Meşakkatli bir süreç olsa da her adımı, sonucunda alacağınız muhteşem tada değer.

Fırında dana kaburga hazırlarken en önemli aşamalardan biri soslamadır. Etin lezzetini katlayacak bir marinasyon sosu, kaburgaların hem yumuşacık olmasını sağlar hem de muhteşem tadıyla damakta iz bırakır. Hazırlık sürecine dair detaylara hakimseniz, fırında dana kaburga yapmanın düşündüğünüzden daha kolay ve keyifli olduğunu göreceksiniz.

Dana Kaburga Tarifi için Malzemeler

Aşağıda verilen malzemelerle dana kaburga yemeklerini lezzetli bir şekilde marine edebilir, ağızda dağılan bir sonuç elde edebilirsiniz:

• 1200 gr dana kaburga
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı trüf aromalı tuz
• 2 dal taze kekik
• 1 dal taze biberiye
• 1 su bardağı et suyu
• 1 yemek kaşığı un
• Sarımsak tozu

Dana Kaburga Fırında Kaç Saat Pişer?

“Dana kaburga fırında kaç saatte pişer?” sorusuna verilebilecek net bir cevap yoktur, yumuşacık bir kıvam elde etmek için düşük ısıda uzun süre pişirmeniz önerilir. 160 derece fırında 3-4 saat kadar pişirildiğinde, et kemiğinden kolayca ayrılacak kadar eşsiz bir lezzete ulaşır.

Dana Kaburga Tarifi

Etseverlerin favorisi olan dana kaburga, doğru pişirme yöntemiyle sofralarınıza damgasını vurur. Fırında dana kaburga hazırlamanın püf noktaları aşağıdaki gibidir

1. Adım: Kaburgaları Hazırlayın

Dana kaburgayı fazla yağlarından temizleyin ve tüm yüzeyine tuz, karabiber gibi baharatları eşit şekilde serpin.

2. Adım: Kaburgayı Marine Edin

Bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik ve baharatları karıştırarak lezzetli bir marinasyon sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu kaburganın her yerine sürerek iyice kaplayın. Etin aromaları iyice çekmesi için buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece dinlendirin.

3. Adım: Fırınlama

Kaburgaları döküm tencerenize alarak her iki yönünü ortalama 1 dakika pişirerek etinizi mühürleyin. Mühürleme tamamlandıktan sonra etlerinizi kenara alın ve tencerenize unu ekleyin. Ardından salça et suyu ve tereyağı ile lezzetini parlatın, etleri geri suyun içine alın. Tencerenizin kapağını kapatarak 3 saat 200 derecede pişmek üzere fırına verebilirsiniz.

4. Adım: Üzerinin Kızarmasını Bekleyin

1.5 saatin sonunda etleri çevirmek üzere çıkarabilir, lezzetinde sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yumuşaklığı kontrol etmek için çatal ya da bıçakla eti hafifçe test etmeyi unutmayın. Son 20 dakikada kapağı kaldırın, kaburganın dışının karamelize olmasını sağlayın.

Etlerinizden kalan suyu değerlendirmek için yine tereyağı ilavesi yaparak suyunu biraz çektirebilir, servisinizde sos olarak kullanabilirsiniz.

Lime Lime Parçalanabilecek İyi Dana Kaburga Amasya Et Ürünlerinde

Lime lime ayrılacak kadar yumuşak ve lezzetli dana kaburga için doğru kaburga seçimi oldukça önemlidir. Amasya Et Ürünleri, özenle seçilmiş kaliteli besiyle yetiştirilen etlerden elde edilen kaburga çeşitleriyle bu lezzeti garantiler. Amasya Et Ürünleri kaburga etleriyle mutfağınızda fark yaratmaya başlayın!