Macar Dana Gulaş (Gulasch) Tarifi

Macar Mutfağından Dana Gulaş Nasıl Yapılır?

Macaristan’dan dünya mutfağına kazandırılan en popüler tariflerden biri olan “gulasch” ya da “gulaş yemeği” bir çeşit et ve soğan yahnisi ile çorba arasında kıvama sahiptir. Amasya Et Ürünleri, Macar mutfağının bu eşsiz yemeğini mükemmel lezzet ve kıvamda deneyebilmeniz için kendi besilerinden üretilen GDO ya da hormon içermeyen dana gulaşlık et sunar. Özellikle kış sofralarınız için besleyici ve leziz bir yemek olan dana gulaş tarifi ve tüm püf noktaları için okumaya devam edin!

Dana Gulaş Etin Neresidir?

Macarcada “çoban” anlamına gelen ve Osmanlı imparatorluğu’nun bölgede hâkim güç olmasıyla kırmızı biberle tanışması sonucu şekillenen dana gulaş çorbası ya da yemeği için dananın gulaşlık eti gerekir. Tarifi denemeden önce dana gulaş neresi diye merak ediyor olabilirsiniz. Dana gulaşlık et tranç olarak da bilinen dana etinin but kısmının iç taraflarından çıkarılır. Yağ, sinir ya da kemik içermeyen dana gulaşlık et Amasya Et Ürünleri’nin hijyen standartları yüksek olan tesislerinde büyük ve muntazam parçalar halinde doğranır. Dana gulaş etinin tazeliğini koruması için havalandırılmış arındırma tekniği ile ambalajlanarak soğuk zincir bozulmadan kullanıcılara ulaştırılır. Dana gulaş yumuşak mıdır diye merak ediyorsanız piştikten sonra lokum gibi ağızda dağılan Amasya Et Ürünleri’nin gulaşlık etleri ile tarife geçebilirsiniz.

Dana Gulaş için Malzemeler Nelerdir?

“Dana gulaş nedir?” diye öğrendikten sonra Macar mutfağının bu leziz tarifini denemeye hazırsınız demektir. Her mutfakta mutlaka bulunan malzemelerle deneyebileceğiniz Macar gulaş tarifi öncesinde eksiklerinizi kontrol etmek için listeye göz atabilirsiniz:

• Amasya Et Ürünleri 600 gr dana gulaşlık et

• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 adet yemeklik soğan

• 1 adet yeşil biber

• 5 diş sarımsak

• 1 yemek kaşığı domates salçası,

• 1 yemek kaşığı biber salçası

• 3 su bardağı su veya kemik suyu (lezzeti zenginleştirmek için tercihen kullanılır)

• 1 çay kaşığı toz biber

• 1 çay kaşığı tuz

• ½ çay kaşığı kimyon

• Bir tutam biberiye (marinasyonda damak zevkine göre tercihen)

• ½ çay kaşığı karabiber

Dana Gulaş Tarifi

Dana gulaş tarifi için malzemelerinizi hazırladıktan sonra bu eşsiz lezzete ve yüksek besin değerine sahip yemeği denemek için tarifin adımlarına geçebilirsiniz.

1. Adım 

Macar gulaş tarifinin püf noktası yemeğin sosuna geçmeden önce etlerin lokum kıvamında pişmesi ve lezzetlenmesi için ön hazırlık aşaması yapmaktır. Bunun için gulaşlık doğranan sağlıklı ve GDO’suz Amasya Et Ürünleri etleri karabiber ve tuz ile marine ederek 4-5 dakika kadar tavada mühürleyin.

2. Adım  

3 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağın üzerine doğradığınız soğan, biber ve sarımsağı ilave ederek rengi dönene kadar pişirin. Toz biberi, kimyonu, domates ve biber salçasını biraz su ilave ederek pişirmeye devam edin.

3. Adım 

Dana gulaşlarınızı döküm bir tavada mühürledikten sonra hazırladığınız karşımın içerisine yerleştirin. Üzerini geçecek kadar kemik suyu veya içme suyu ekleyin. Yemeğin daha fazla çorba kıvamına gelmesi için gerekirse yarım veya bir bardak kadar su ilave edebilirsiniz.

En İyi Dana Gulaş Eti Amasya Et Ürünleri’nde!

Macar gulaş yemeği için Amasya Et Ürünleri’nin her aşamasında kalite ve gıda güvenliği standartlarına bağlı kalırken aynı zamanda geleneksel şarküteri lezzetlerini koruyan gulaşlık etleri sizi bekler. Amasya Et Ürünleri’nin özenle kestiği ve havalandırılmış arındırma tekniği ile paketlediği gulaşlık etleri ile Macar mutfağının bu özel lezzetini denemek çok kolay. Siz de gulaş tarifi deneyimleriniz için Amasya Et Ürünleri’nin soğuk zincir kırılmadan doğrudan adresinize ulaştırılan gulaşlık et çeşitlerini hemen sipariş edebilirsiniz!