Rokfor Peynirli Dana Pirzola Tarifi

Rokfor peynirli dana pirzola tarifi; küf mantarı ile olgunlaştırılmış Fransa’ya özgü rokfor peynirinin lezzetini enfes dana pirzola ile bir araya getirir. Protein olarak yağlı ve kemikli dana eti tercih edenlerdenseniz, Amasya Et Ürünleri’nin hijyen ilkesiyle sunduğu kaliteli pirzola etiyle bu tarifi deneyebilirsiniz. “Pirzola et nasıl pişirilir?” diye merak ediyorsanız tarifin detaylarına göz atarak, zengin aromalara sahip bu yemeği akşam sofralarınızda servis edebilirsiniz.

Rokfor Peynirli Dana Pirzola için Malzemeler

Rokfor peynirli dana pirzolanın lezzetini artıran etkenlerin başında kaliteli malzemeler kullanılması gelir. Amasya Et Ürünleri’nin yerli besiden üretilen ve el değmeden paketlenen pirzola etleriyle bu tarifi pratik bir şekilde uygulayabilirsiniz. Amasya Et Ürünleri pirzola dana eti, 8 adet dilimlenmiş omurga kemikli antrikot içeren 500 gramlık paketlerde sunulur. Her paket, 3-4 kişilik bir akşam yemeğinde sunacağınız rokfor peynirli dana pirzola için ihtiyaç duyacağınız miktarda ürün içerir.

Rokfor peynirli dana pirzola tarifi için gerekli malzemeler:

  • 500 gram dana pirzola (Tercihe göre kemikli veya kemiksiz pirzola kullanılabilir.)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 150 gram süt
  • Rokfor peyniri
  • Kaya tuzu
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Kekik ya da defne yaprağı (tercihe göre)

Malzemeleriniz hazırsa, tarifin devamını inceleyerek püf noktalarıyla enfes bir rokfor peynirli pirzola pişirebilirsiniz.

Rokfor Peynirli Pirzola Nasıl Yapılır?

Dünya mutfağından şefler “Dana pirzola nasıl pişirilir?” sorusuna, en iyi yöntemin “Sous Vide” tekniği olduğu yanıtını verir. Bu tekniğin temelinde yiyeceklerinin havası tümüyle alınmış vakumlu poşetlerde hiçbir yüzeye temas etmeden ısı kontrolüyle pişirilmesi yatar. Rokfor peynirli dana pirzolayı yaklaşık 2 saat süreyle “Sous Vide” tekniğiyle pişirerek lokum gibi dağılan yumuşacık bir et servis edebilirsiniz.

Gurme lezzeti püf noktalarıyla birlikte 3 adımda pişirmek için uygulamanız gereken aşamalar şunlardır:

1. Adım

Rokfor peynirli dana pirzola tarifini uygularken ilk adım eti marine etmekten geçer. Pirzola dana etini marine etmek için her iki yüzeyini kaya tuzu, karabiber ve zeytinyağı ile ovarak işe koyulun. Eti aromalandırdıktan sonra vakumlu poşete yerleştirerek aromatik yoğunluğu artırmak için biberiye, defne yaprağı ya da kekik ekleyin. Poşetin havasını alarak eti 2 saat boyunca eşit ısıda pişmeye bırakın.

2. Adım

İkinci adımda sosu hazırlamaya koyulabilirsiniz. Rokfor sos için öncelikle soğanı ince ince dilimleyin. Soğanları az zeytinyağı eklediğiniz tavada kontrollü bir şekilde terletin. Yumuşayan soğanlara tereyağı ekleyin. Sosa kıvam vermesi için 1 yemek kaşığı un ilave ederek kavurun. Süt, rokfor peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra, lezzetlerin bir araya geçmesi için sosu kısık ateşte pişmeye bırakın.

3. Adım

Son adımda 2 saat süreyle yumuşacık bir kıvamda pişen etinizi ve rokforun yoğun lezzetiyle pişirdiğiniz sosu bir araya getirebilirsiniz. Dana pirzolayı döküm tavada mühürlemek üzere vakumlu poşetten çıkarın. Zeytinyağı gezdirdiğiniz tavada etin her iki tarafını yaklaşık 2 dakika mühürleyin. Mühürlediğiniz ete önceden hazırladığınız rokfor sosunu ekleyin ve lezzetlerin bütünleşmesi için kısık ateşte 5-6 dakika boyunca pişirin. Rokfor peyniriyle buluşan dana pirzolanızı artık servis edebilirsiniz. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirerek yemeğinize son bir dokunuş ekleyebilirsiniz.