Sous Vide Dana Kaburga Tarifi
Sous vide dana kaburga, evde restoran kalitesinde et pişirme deneyimleri için tercih edebileceğiniz en lezzetli dana kaburga tariflerinden biridir. Mükemmel yumuşaklıkta ve nemli kıvamda kaburga için harika olan Sous Vide pişirme tekniği aynı zamanda kuruma problemlerini de ortadan kaldırır. Siz de yumuşacık dana kaburga lezzetleri için dana kaburganın en değerli kısmından elde edilen Amasya Et Ürünleri Kısa Kemikli kaburga eti ile Sous Vide pişirme tekniğini deneyebilirsiniz!
Sous Vide Pişirme Yöntemi için Malzemeler
Dana kaburgayı Sous vide pişirmenin en güzel yanı, etin aşırı pişmesi veya kuruması riski olmadan zahmetsiz şekilde süper yumuşak kıvam elde etme imkânı sunmasıdır. Üstelik barbeküde olduğu gibi hava durumuna bağlı olmadan dilediğiniz her an Sous Vide dana kaburga hazırlayabilirsiniz. Sous vide pişirme yöntemi ile dana kaburga tarifi için ihtiyacınız olan malzeme listesi ise oldukça kolay.
• Amasya Et Ürünleri 600 gram dana kemikli kaburga
• Bir tutam kurutulmuş sarı kız mantarı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet orta boy soğan (sos için)
• 1 yemek kaşığı un (sos için)
• 1 yemek kaşığı tereyağ (sos için)
• 1/2 çay bardağı su (sos için)
• Sous Vide makinesi
• Sous Vide torbası
Dana Kaburga Sous Vide Nasıl Pişirilir?
Su banyosunda pişirme tekniği olarak da bilinen Sous Vide, moleküler mutfağın en pratik ve lezzetli sonuç veren yöntemleri arasında yer alır. Sous Vide tekniğini uygulamak için özel makinesini ve torbasını almalısınız. Ekipmanları ve malzemeleri hazırladıktan sonra 3 adımda Sous Vide tekniği ile dana kaburga yemekleri pişirebilirsiniz.
1. Adım
Sous vide tekniği ile dana kaburga hazırlamak için su banyosunu 65 dereceye kadar ısıtın. Dana kaburgayı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kurutulmuş sarı kız mantarı ile marine ettikten sonra Sous Vide torbasına alın. Torbanın havasını aldıktan sonra 10 saat kadar etin pişmesini bekleyin.
2. Adım
Dana kaburga piştikten sonra zeytinyağı ile tavada çevirin. Kazıma tekniği ile tavada etten kalan parçaları kazıyın. Daha sonra kazıdığınız dana kaburga etini 1 kaşık tereyağ, 1 yemek kaşığı un, yarım çay bardağı su ve 1 adet orta boy soğan ile pişirerek akışkan bir kıvam elde edin.
3. Adım
Dana kaburgayı kemiğinden ayırın ve kazıma yöntemi ile hazırladığınız sosu üzerine dökerek afiyetle sofralarınıza servis edin. Dilerseniz biberiye ve taze kekik gibi baharatlar kullanarak Sous Vide dana kaburga tarifinizi kendi damak zevkinize göre çeşnilendirebilirsiniz.
Evinizde Yapabileceğiniz İyi Dana Kaburga Amasya Et Ürünleri’nde
Amasya Et Ürünleri, evinizde mükemmel lezzette ve yumuşaklıkta dana kaburga yemekleri hazırlayabilmeniz için GDO’suz ve özel üretim etler sunar. Dana kaburganın en iyi bölümü olan 3. ile 10. kemik arasından çıkarılan antrikotlardan elde edilen kısa kemikli dana kaburgalar Sous Vide gibi düşük sıcaklıklarda uzun saatler pişirildiğinde ortaya yumuşak, nemli ve et ile kemiğin ayrıldığı lezzetler çıkar. Evinizde Sous Vide dana kaburga hazırlamak için Amasya Et Ürünleri’nin soğuk zincir bozulmadan size ulaştırılan kaburga etlerini sipariş edebilirsiniz!