Stick Lahmacun Tarifi

Evde Stick Lahmacun Tarifi

Lahmacun herkesin keyifle yediği, aynı zamanda sağlıklı ve besleyici yemeklerden biridir. Anadolu mutfağının en lezzetli ve pratik yemeklerinden olan lahmacunu evde hazırlamak ise sandığınızdan çok daha kolay. Evinizde klasik lahmacun lezzetinden çok daha pratik bir tarife ihtiyacınız varsa stick lahmacun gibi lezzetli yorumları da tercih edebilirsiniz. İster geleneksel ister modern şekilde evde lahmacun tarifi arayın, kaliteli Amasya Et Ürünleri ile en iyisini hazırlayabilirsiniz!

Evde Stick Lahmacun Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Evde lahmacun yapımı ilk başta zor gibi düşünülse de doğru malzemelere sahip olduğunuzda son derece pratiktir. Başta Amasya Et Ürünleri dana kıyma olmak üzere gerçek lahmacun tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler:

Lahmacun İçi

500 gram Amasya Et Ürünleri dana kıyma

2 adet büyük boy soğan

2 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

2 adet büyük domates

2 diş sarımsak

1 demet maydanoz

1 ½ yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

1 avuç çörek otu

4 adet Milföy hamuru

1 yumurta sarısı (üzeri için)

Sos İçin

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı toz nane

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

Adım Adım Stick Lahmacun Tarifi

Evde lahmacun içi hazırlama ve hamur yoğurma için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri öğrendiğinize göre birkaç farklı opsiyonla stick lahmacun tarifine hazırsınız demektir. Stick lahmacun malzemeleri klasik usuldeki iç ile benzerlik gösterse de hamur geleneksel gerçek lahmacun tarifi ile farklıdır. Böylece stick lahmacunu, geleneksel lahmacun hamuru tarifi için uygulanan uzun yoğurma işlemlerine gerek kalmadan pratik şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte 3 adımda farklı opsiyonlarla evde lahmacun hazırlama önerileri:

1. Adım

Lahmacun içini hazırlamak için 500 gram Amasya Et Ürünleri dana kıymayı karabiber, tuz ve kimyonla yoğurun. Bir mutfak robotunda biberleri, soğanları, sarımsakları, domatesleri, maydanozu ve yağı karıştırın. Ardından baharatları, tuzu ve salçayı da ilave ederek lahmacun içini sıvı bir kıvam haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı dana kıyma ile buluşturarak mükemmel lezzette bir lahmacun içi elde edin.

2. Adım

Lahmacun içini şerit halinde uygulayabilmek için sıkma torbasına alın. Poşetin ucuna bir başlık takarak ya da keserek sıkmaya hazır hale getirin. Bu aşamada milföy hamurunu açarak tepsiye yerleştirin. Dikdörtgen şeklindeki hamurunuzun üzerine sıkma torbası ile lahmacun içini şerit halinde sıkın. Arada yaklaşık 1’er cm boşluk kalacak şekilde lahmacunu sıktıktan sonra ile aynı ölçülerdeki bir başka hamuru üstüne kapatın. Şeritlerin yan kısmından bastırarak hamurun iyice yerleşmesini sağlayın.

3. Adım

Üstünü kapattığınız hamurları ince uzun şeritler halinde kesin. Her bir şeridi spiral şeklinde kıvırarak form kazandırın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu gezdirdiğiniz şerit halindeki hamurları fırında kızarana kadar 200 derecede pişirin. Mükemmel bir servis için süzme yoğurt, nane ve tuzla hazırladığınız sos karışımıyla servis edin.

Stick Lahmacun Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Gerçek usul lahmacun ince ve çıtır çıtır lahmacun hamuru ile yapılır. Ancak stick lahmacun klasik lezzetin modern bir yorumu olarak milföy hamuru ile hazırlanır. Stick tarifi pratikleştirmek için yufkadan lahmacun versiyonları da bulunur. Milföy hamurunu evde yapmak için 500 gram unu, 1 fincan sıvı yağ, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı tuz ve su bardağının 5’te 1’i suyla yoğurun. Hamuru yaklaşık 15 ile 20 dakika arasında dinlendirdikten dikdörtgen formunda açın. Üçe böldüğünüz margarini üzerine sürün. Hem uzun hem kısa kenardan hamuru üçe katlayın. Buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra kalan 2 parça margarin için aynı işlemi tekrar edin. İşte, stick lahmacun için evde milföy lahmacun hamurunuz hazır.

Lezzetli İç Harcı İçin Püf Noktalar

İyi bir lahmacun içi için ihtiyacınız olan en temel malzeme dananın but kısmından çekilmiş mükemmel yağ oranına sahip kıymadır. GDO’suz ve hormonsuz olarak yüksek kalitede gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun çekilmiş dana but kıyması, mükemmel yağ oranı ile lezzetli lahmacunun püf noktasıdır. %10-13 arasında yağ oranına sahip yüksek kaliteli Amasya Et ürünleri dana kıyma, yukarıda belirtilen lahmacun malzemeleri ile buluştuğunda ortaya zahmetsiz olarak damak şımartıcı lezzetler çıkar.

Stick Lahmacun Yanına Ne Gider? Servis Önerileri

Ana yemek önce ara sıcak ya da akşamüstü atıştırmalığı olarak mükemmel olan stick lahmacun ile dip sos benzeri süzme yoğurtlu, naneli ve pul biberli bir yancı harika gider. Bu eşsiz lezzet hem aynı zamanda aniden gelen misafirleriniz için çayın yanına da hazırlayabileceğiniz çok yönlü bir atıştırmalıktır. Siz de klasik lahmacun tarifi için hafif bir alternatif arıyorsanız en az geleneksel versiyonu kadar lezzetli stick lahmacunu Amasya Et Ürünleri’nin tam kıvamında dana kıymasıyla deneyebilirsiniz!