Skip to main content

Yoğurtlu Kebap Tarifi: Yumuşacık ve Lezzetli Kebap Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kebap, Türk mutfağından tüm dünyaya yayılan olağanüstü lezzetli yemeklerin başında gelir. Birkaç malzemeyle hazırlaması son derece kolay olan yoğurtlu kebap, hem kendiniz hem sevdikleriniz için gurme lezzetleri pratik şekilde deneyimlemenizi sağlar. Yoğurt ve domates sosunun birleşimi hoş bir sürpriz yaratırken alttaki bazlama ile ona eşlik eden Amasya Et Ürünleri’nin yumuşacık etleri kebabın lezzetini zirveye taşır. Evde yoğurtlu kebap nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, gelin bu pratik tarifin tüm püf noktalarına yakından göz atalım. 

Yoğurtlu Kebap İçin Gerekli Malzemeler

Geleneksel lezzetiyle damakları şenlendiren yoğurtlu kebap için ihtiyacınız olan malzeme listesi oldukça az ve pratik. Her evde mutlaka yer alan bu pratik malzemelerle en az gurme et restoranlarındaki kadar lezzetli ve yumuşacık yoğurtlu kebaplar hazırlayabilirsiniz. İşte evde yoğurtlu kebap yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler:

Kebap İçin:

  • Amasya Et Ürünleri 450 gr. antrikot
  • Bir adet bazlama
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir kaşık yoğurt

Sos İçin:

  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay kaşığı sarımsak tozu

Adım Adım Yoğurtlu Kebap Tarifi

Yoğurtlu kebap tarifi için gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra sıra geldi yumuşacık ve ağızda lezzet patlamaları yaratan bu özel yemeğin yapımına. Lezzetli yoğurtlu kebap tarifi, Türk mutfağının en geleneksel lezzetlerini son derece pratik şekilde elde edebilmeniz için birkaç kolay adımdan oluşur. Bu adımlar sırasında küçük püf noktalarına dikkat ederek hem misafirleriniz hem aileniz için en kolay ve lezzetli şekilde yoğurtlu kebap yapabilirsiniz. İşte kolay yoğurtlu kebap tarifi için izlemeniz gereken 3 pratik adım:

  1. Adım

Yoğurtlu kebap yapımının ilk adımına tabağın en alt katmanında yer alacak bazlamayı gevrek ve dışı kıtır kıtır hâle getirerek başlayabilirsiniz. Bunun için düz bir tavayı altını çok fazla açmadan zeytinyağlayın. Bazlamayı yerleştirdikten sonra ara ara düz bir spatula yardımıyla üzerine bastırarak ve ateşi kademeli olarak artırarak çevirin. Yaklaşık 5 dakika boyunca alt-üst eşit olacak şekilde bazlamayı çevirerek bu işlemi sürdürün. Bu arada Amasya Et Ürünleri’nin 450 gramlık paketlerde sunulan iki adet antrikot etini marinasyon için zeytinyağı, tuz ve karabiberle yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.

  1. Adım

Amasya Et Ürünleri antrikot marinasyonu sürerken yoğurtlu kebabın sosu için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Kebabın sosu için yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar tereyağını derin bir sos tavasına koyun. Aynı miktarda domates salçasını ve bir tutam kadar sarımsak tozunu da sos tenceresine ekleyin. Sosun altını fazla harlı ateş olmayacak şekilde açarak etler hazır olana kadar demlenmesini bekleyin. Kebap marinasyonu tamamlandıktan sonra etinizin yumuşak ve sulu şekilde kalması için bütün halinde döküm tavada mühürleyin. Eti yerleştirmeden önce tavanın en yüksek ısıya geldiğinden emin olun. 

  1. Adım

Kızgın döküm tavada alt-üst şekilde mühürlediğiniz etleri pişmesinin durması ve suyunun eşit şekilde yayılması için bir kenarda dinlendirin. Bir iki dakika kadar dinlendirdiğiniz antrikotlarınızı parmak şeritler halinde kesin. İçi sulu ve pembe olarak kalan etlerinizin daha iyi pişmesi için kestikten sonra tekrar kızgın döküm tavanıza yerleştirin. Tavadan iyice tekrar pişirdiğiniz antrikot dilimlerini tahtanın üzerine alarak dinlendirin. Üzerine biraz daha tuz serpin. Kıtır hâle getirdiğiniz bazlamaları kare parçalar halinde kestikten sonra tabağa düz şekilde yerleştirin. Antrikot dilimlerini bazlamanın üzerine koyun. Üzerine tereyağlı sosu gezdirdikten sonra yoğurt ile servis yapın. Son olarak kebabın üzerine ince kıydığınız bir tutam maydanozu ekleyin. İşte, yumuşak ve lezzetli yoğurtlu kebabınız hazır!

Yoğurtlu Kebap İçin Etin Hazırlanması ve Marinasyon Teknikleri

Evde yumuşak kebap nasıl yapılır diye merak ediyorsanız etin hazırlanması ve marinasyon tekniklerine dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle yoğurtlu kebap için seçtiğiniz etin kalitesine dikkat etmek, ilk ve en önemli adımdır. Amasya Et Ürünleri’nin gerdan ve kontrfile arası olarak bilinen ön bacakların üzerindeki kısımdan elde edilen antrikotu, yumuşaklık için son derece önemlidir. Ayrıca antrikotu pişirmeden önce zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine etmek ideal lezzet için bir diğer önemli ipucudur. Etin yoğurtla marine edilmesi de içerisindeki asit sayesinde daha yumuşak, lokum gibi kebap tarifleri hazırlamanızı sağlayabilir. 

Yoğurtlu Kebap Yanına Ne Gider? Servis Önerileri

Evde kalabalık misafir ağırlamaları veya aile sofraları için pratik şekilde yumuşak yoğurtlu kebap hazırladıktan sonra bu özel yemeği çeşitli garnitür ve içeceklerle servis ederek lezzeti zirveye taşıyabilirsiniz. Yoğurtlu kebap gibi Anadolu mutfağının geleneksel et yemekleri çoğunlukla patlıcan ezmesi, köz biber salatası, babagannuş, muhammara, acılı ezme ve haydari gibi mezelerle ziyafet sofrası yaratmanızı sağlar. Ayrıca kaşık salatası, çoban salata veya soğan salatası gibi eşlikçiler de yoğurtlu kebabın lezzetini zirveye taşıyabilir. Yoğurtlu kebabın yoğun lezzetini dengelemek için roka, maydanoz veya tere gibi yeşilliklerle de servis edebilirsiniz. Son olarak yoğurtlu kebabı ayran, gazlı içecekler veya soda ile servis ederek lezzetini katlayabilirsiniz. Amasya Et Ürünleri, evinizde hem pratik hem olağanüstü lezzetli şekilde yoğurtlu kebap hazırlamanız için katkısız ve GDO’suz antrikot sunar. Siz de Amasya Et Ürünleri’nin koruyucu atmosferde üstün gıda ile hijyen kurallarına dikkat edilerek paketlenen antrikotu ile yumuşak yoğurtlu kebap tariflerini deneyin!

Sepetim