Skip to main content

Dana Şiş Kebabı Tarifi: Lezzetli ve Pratik Şiş Kebabı Nasıl Yapılır?

En çok tüketilen et ürünlerinden biri olan dana şiş kebabının en lezzetli halini Amasya Et Ürünleri sayesinde tadabilirsiniz. Bir paket dana şaşlık ve dana bonfile ile evinizde kendi kebabınızı yapabilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik et ürünlerinden faydalanarak, aradığınız lezzete herhangi bir restorana gitmeden ulaşabilirsiniz. Amasya Et Ürünleri, bu yönde pek çok ihtiyaca karşılık verir.

Hem lezzetli hem de kolay şiş kebap tarifi için bu yazımızdan faydalanabilirsiniz. Sizin için dana şiş kebabı etinin nasıl marine edileceğini detaylı şekilde hazırladık. Dana şiş kebabı için sadece dana bonfileye ihtiyacınız yoktur. Kebap yapmak isteyenlere hazır şekilde sunulan Amasya Et Ürünleri Dana Şaşlık etin lezzetinden de faydalanabilirsiniz. İki ürünü de deneyimleyerek yani kebap lezzetiyle tanışabilirsiniz.

Dana Şiş Kebabı için Gerekli Malzemeler

Kuzu incik, dana gulaş ile kuşbaşı, füme et, köfte, jambon gibi çeşitli seçenekleri sizlerle buluşturan Amasya Et Ürünleri; en iyi dana şiş kebabı yapmanıza da yardımcı olur. Eğer siz de tadını unutamayacağınız bir dana şiş kebap yapmak istiyorsanız, Amasya Et Ürünleri dana şaşlık ve bonfile kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra ihtiyaç duyacağınız diğer malzemeleri de bir araya getirmeniz gerekir. 

Buna göre, lezzetli bir dana şiş kebabı tarifi için şu malzemeleri kullanmanız gerekir.

  • Amasya Et Ürünleri Dana Şaşlık 300 g
  • Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile 450 g
  • Cherry domates

Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile marinesi için:

  • Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile 450 g
  • Kaynak tuzu
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • Hardal

Adım Adım Dana Şiş Kebabı Tarifi

Amasya Et Ürünleri’nin kendi üretimi olan dana şaşlık hazır kebap şeklinde sulur. Bu sebeple herhangi bir hazırlığa gerek yoktur. Fakat dana bonfileyi marine ederek kebap yapmaya hazır hale getirmek gerekir. Bunun için de “Dana Şiş Kebabı İçin Gerekli Malzemeler” başlığı altındaki malzemelere ihtiyaç duyarsınız. Doğru bir marinasyon tekniği ile daima tatmak isteyeceğiniz bir dana şiş kebap ayarlayabilirsiniz.

Eğer dana şiş kebap nasıl yapılır her detayını öğrenmek istiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikli olarak marine edilmiş Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile bir şişe geçirilmelidir. Etin nasıl marine edildiğine “Dana Şiş Kebabı İçin En İyi Marinasyon Teknikleri” başlığı altından ulaşabilirsiniz.
  • Eti şişe geçirirken bir dilim et, yarım domates şeklinde yerleştirmeniz önemlidir. Et ile domatesin tadı birbirine karışınca daha lezzetli bir tat elde edilebilir.
  • Dana şiş kebabı yapmak için ise teflon yapışmaz tava kullanabilirsiniz. Tavayı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlamanız gerekir.
  • Daha sonra tavanın altında yanacak olan ocağı orta ateşte yakınız ve yağın ısınmasını bekleyiniz.
  • Yağın ısınmasıyla birlikte dana şiş kebabı tavaya koyunuz. Şişteki etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kadar mühürlemeniz yeterlidir.
  • Dana şiş kebabı mühürleyeceğiniz süreyi damak tadınıza göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  • Dana şiş kebabın her iki tarafının piştiğinden emin olduktan sonra servis aşamasına geçebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dana Şiş Kebabı için En İyi Marinasyon Teknikleri

Evde şiş kebabı yapımı için dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri etin nasıl marine edildiğidir. Siz de, aşağıdaki marinasyon teknikleri ile lezzetli bir dana şiş kebabı yapabilirsiniz. Marinasyon için kullanacağınız her malzeme dana bonfilenin lezzetini katlayacaktır. Bu sebeple tüm malzemeleri eksiksiz kullanmanız fayda sağlar. 

Dana şiş kebabı için en iyi marinasyon tekniği ise şu şekildedir:

  • İlk olarak Amasya Et Ürünleri’nin kendi üretimi olan dana bonfileyi dilimlemeniz gerekir. Dilimlerin kebaba uygun, orta büyüklükte olması önemlidir.
  • Ardından dilimlenmiş dana bonfileyi bir kaseye alınız ve üzerine 1 tatlı kaşığı kadar kaynak tuzu serpiniz.
  • Tuzun ardından, kendi damak zevkinize göre etin üzerine karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin.
  • Sonrasında ise zeytinyağını etin tamamına yayılayacak şekilde yavaşça dökünüz.
  • Yağın ardında önce kremayı, daha sonrada hardalı ekleyiniz. Kremanın 1 paketini tamamen aktarabilirsiniz. Hardalın miktarını ise damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri ekledikten sonra et ile diğer malzemelerin karışması için yavaşça karıştırmaya başlayabilirsiniz. Karıştırırken yavaş, hafif ve narin hareketlerde bulunmanız önemlidir. Eti parçalamamalı ve zedelememeniz gerekir.
  • Dana bonfileyi tamamen karıştırdığınızdan emin olduktan sonra buzdolabına 30-40 dakika kadar dilenmeye bırakabilirsiniz.

Dana Şiş Kebabı Yanına Ne Gider? Servis Önerileri

Lezzetli şiş kebap tarifi kadar, servis aşamasıda önem taşır. Şiş kebap tırnak pide ve lavaşsız düşünülmeyen bir lezettir. Bu sebeple siz de servisinizi lavaş veya tırnak pide ile yapabilirsiniz. Şiş kebabın yanında genellikle bulgur pilavı servis edilir. Fakat dilerseniz pirinç pilavını da tercih edebilirsiniz. Bunun beraberinde yeşillikler ve soğan salatası gibi hafif alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Örneğin, meşhur bir lezzete sahip olan Adana usulü soğan salatası dana şiş kebap ile birlikte servis edilebilir.

Dana şiş kebabın yanında içecek olarak çoğunlukla ayran tercih edilir. Lezzetli bir yayın ayran, dana şiş kebaptan ekstra lezzet almanızı sağlayabilir. Ayran dışında kola, soğuk çay ve portakal suyu gibi alternatifleri de deneyimleyebilirsiniz. Hatta kendi damak zevkinize göre tercihte bulunabilirsiniz.

Meze olarak ise humus, cacık, yoğurtlu patlıcan, kök patlıcan ezmesi gibi lezzetleri tercih edebilirsiniz. Ekstra olarak turşu da dana şiş kebabın yanına iyi gider.

Daha pek çok lezzetli tarif için Amasya Et Ürünleri’nden faydalanabilirsiniz. Firma, geniş ürün skalası ile aradığınız pek çok et ürününü sizinle buluşturur. Bu yönde tüm ürünleri inceleyebilir, tarifinize göre ihtiyaçlarınızı belirleyebilir ve hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Sepetim