Lokum gibi bir dana incik tarifi için et seçimi, pişirme derecesi ve etin marine edilmesi gibi birçok önemli detaya dikkat etmek gerekir. Siz de Amasya Et Ürünleri’nin geniş ürün skalasından faydalanarak dana incik osso buco çeşitlerine göz atabilir ve aradığınız lezzete daha kolay şekilde ulaşabilirsiniz.
Lokum gibi dana için için gerekli olan malzemeler şunlardır:
Dana incik seçiminde mükemmel sonuç için Amasya Et Ürünleri Dana İncik ürünü kullanılmalıdır. Amasya Et Ürünleri bünyesinde dana incik seçimi yaparken de etin kemikli ve kemiksiz olmasına dikkat edebilirsiniz. Tariflerde genellikle dana kemikli incik eti kullanılır. Bunun için hayvanın gerdan ve kol kısmı seçilir. Eğer gerdan kısmını tariflerinizde denemek istiyorsanız, seçeceğiniz dana incik kemiksiz olabilir. Ayrıca dana incik ateşte uzun süre pişeceği için etin sert olması gerekir. Çünkü sert doku ısıyla birlikte yavaş yavaş eriyerek lokum kıvamına ulaşır.
Hem kemiksiz hem de kemikli dana incik tarifinde dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri acele etmemektir. Lokum kıvamındaki incik dana etinin sırrı, yavaş pişirmede saklıdır. Dana incik için hazırlanan etler her zaman sert olur. Etteki sert dokular eriyerek yumuşak kıvamlı bir jelatin dokusuna dönüşür.
Lezzetli bir dana incik tarifi için etin marine edilmesi çok önemlidir. Eğer lokum kıvamında, baharatların lezzetini en iyi şekilde hissettiren bir dana incik yapmak istiyorsanız, etin marinesine özen göstermeniz gerekir.
1. Adım
Öncelikle dana incikleri sıkıştırmadan sığdırabileceğiniz bir kabın içerisine alın.
2. Adım
Kabın içerisine aldığınız dana inciklerin üzerinde zeytinyağı gezdirin.
3. Adım
Zeytinyağının ardından kekik ve biberiye ekerek marine işlemini tamamlayabilirsiniz.
Yapacağınız dana incik kemikli veya kemiksiz olsa dahi ısı ayarı her zaman önem taşır. Ocakta mühürleyeceğiniz dana incik için yüksek ateş gerekir. Mühürleme için etin kalınlığına göre 1-5 dakika bekleyebilirsiniz. Fırında dana incik yapmak için ise 200 derecelik bir fırında 45 dakika pişirmek gerekir.
Fırında dana incik haşlama yapmak için altın kurallara dikkat etmek gerekir. Her kurala ve pişirme aşamasına dikkat etmeniz halinde, dana incik fırında lezzetini korur ve lokum kıvamı alır.
1. Adım
Dana inciği önce tuza sonra una bulayın. Ardından mühürleme işlemine geçebilirsiniz. Eti mühürlemek için döküm tencere kullanın.
2. Adım
Eti mühürledikten sonra garnitürleri ayrı bir tencerede, sarımsak ve salça ile kavurmanız gerekir.
3. Adım
Son olarak da mühürlenen eti ve tüm garnitürü döküm bir tencereye alarak fırına vermeniz gerekir. Tencereye ekstra olarak yarım litre kadar su koymalısınız. Böylelikle gerçek lokum kıvamına ulaşılabilir.
Eğer siz de dana incik lezzetini ikiye katlayacak bir servis yapmak istiyorsanız bu önerilerden faydalanabilirsiniz.
1. Öneri
Bir tür pirinç pilavı olarak görülen risotto, dana incik yanına hem lezzetli hem de doyurucu bir alternatif olabilir.
2.Öneri
Dana incik yanına hafif bir eşlikçi tercih etmek istiyorsanız, etin tadı ile bütünleşecek olan sarımsaklı patates püresini tercih edebilirsiniz.
3.Öneri
Daha sağlıklı bir tercih için dana incik yanına garnitür olarak kızarmış sebzeler ikram edilebilir.