İtalyan mutfağının en ünlü yemeklerinden biri olan ve davet sofralarında lezzeti ile öne çıkan Osso Buco Alla Milanese, bir tür et yemeğidir. Lezzetinin yanı sıra doyurucu etkisi sebebiyle de akşam yemeklerinde sıklıkla tercih edilir. Özellikle Milano’nun geleneksel yemeklerinden biri olarak bilinir. Yumuşak dokulu et ile çeşitli zengin aromaların bir arada sunulması, görselliğiyle de yemek sofralarına şık bir görünüm kazandırır. Farklı eşlikçiler ile birlikte uyumlu lezzetler oluşturulabilir ve doyuruculuk düzeyi de artırılabilir. Evde Osso Buco yapımı, gerekli malzemelerin ve hazırlık aşamalarının eksiksiz bir şekilde uygulanması ile kolaylaştırılabilir. ‘’Osso Buco nasıl yapılır, Osso Buco nedir?’’ gibi soruların yanıtlarını bu rehberde bulabilirsiniz.
İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan Osso Buco’nun kelime anlamı ‘’kemikli et’’ şeklindedir. Bu yemek, genellikle dana incik etinin uzun süre boyunca pişirilmesiyle hazırlanır. Zeytinyağında pişirilmiş etin yumuşak dokusu ve zengin aromaları ile öne çıkar. Geleneksel tarifinde kemikli dana eti zeytinyağında kızartılır ve sebzeler ve et suyuyla birlikte pişirilir. Piştikten sonra ise üzerine gremolata adı verilen ve limon kabuğu, sarımsak ve maydanozdan oluşan bir karışım eklenir. Milano’nun özel ve yöresel lezzetlerinden Osso Buco Alla Milanese, klasik Osso Buco tariflerinden farklı şekilde hazırlanır. Milano yöresine özgü olan sunumlarda yemeğin sosuna benzersiz bir lezzet ve renk katmak için safran kullanılır. Aynı zamanda yine safranla tatlandırılmış olan Risotto Alla Milanese ile de birlikte servis edilir.
İtalya’nın Milano şehrine özgü sunumu ve tarifi ile dikkat çeken Osso Buco Alla Milanese, geleneksel Osso Buco tarifinden oldukça farklıdır. Malzemelerin eksiksiz ve doğru oranda kullanılması ile siz de benzersiz bir sunum hazırlayabilirsiniz. Osso Buco tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde listelenebilir:
Gremolata sosu için gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
Davet sofralarına hem lezzet hem de görsellik kazandıran Osso Buco Alla Milanese hazırlığı yaparken gerekli aşamaları sırasıyla uygulamak, mükemmel bir sonuç elde etmek için oldukça önemlidir. Osso Buco Alla Milanese hazırlığında uygulanması gereken aşamalar şunlardır:
Geleneksel bir İtalyan tarifi olan ve dana incik eti kullanılarak hazırlanan Osso Buco’nun tam kıvamında ve lezzetli olması için bazı püf noktaları dikkate alabilirsiniz. Öncelikle malzeme alışverişinde dana inciğin taze ve kaliteli olmasını göz önünde bulundurabilirsiniz. Eti unlarken fazla unları eti sallayarak atabilir ve gerektiği kadar un miktarının etin üzerinde kalmasını sağlayabilirsiniz. Mühürleme işlemini yüksek ısıda yaparak etin suyunu hapsetmesine yardımcı olabilirsiniz. Sebzeleri karıştırırken yumuşayana kadar sotelenmesine dikkat ederek etin de yumuşaklığına katkıda bulunabilirsiniz. Böylelikle hem yumuşak hem de iyi pişmiş ve lezzetli bir et sunumu hazırlayabilirsiniz.
Osso Buco’yu yanında uyumlu eşlikçiler, salatalar ya da içecekler ile birlikte servis ederek öğünü benzersiz hale getirebilirsiniz. Geleneksel Milano tarifinde tamamlayıcı unsur olarak bilinen ve safranla hazırlanan kremamsı risotto ile Osso Buco sunumunda lezzetli bir alternatif oluşturabilirsiniz. Diğer yandan patates ya da kereviz püresi ile de hafif ve doyurucu eşlikçiler sunabilirsiniz. Izgara ya da fırınlanmış sebzeler ile dengeli bir tabak servis edebilirsiniz. Rokalı parmesanlı veya domates ve mozzarella salatası tercih ederek renkli ve ferahlatıcı bir lezzet dengesi sağlayabilirsiniz. İçecek olarak ise yemek ile uyumlu kırmızı ya da beyaz şarap sunabilirsiniz. Aynı zamanda mineralli içecekleri de tercih edebilirsiniz.
Siz de servislerinizde doyurucu, yumuşak ve lezzetli etler sunmak istiyorsanız Amasya Et Ürünleri’ni tercih edebilirsiniz. Doğal ve güvenilir üretim aşamalarından geçen ürünler ile benzersiz bir Osso Buco Alla Milanese sunumu hazırlayabilirsiniz.