Zengin içeriğiyle hem doyurucu hem de enfes bir görünüm sunan iç pilavın olmazsa olmazı, yanında sunulan yağlı bir dana pirzoladır. Kalabalık sofraların ve özel akşamların vazgeçilmez lezzetlerinden olan tane tane iç pilavlı dana pirzola tarifini Amasya Et Ürünleri’nin taze ve üstün kalitede sunulan pirzola etiyle yapabilir, bu geleneksel lezzetin keyfine varabilirsiniz. Tarifi evde uygulamak için içeriğin devamında bahsedeceğimiz püf noktaları incelemeye başlayabilirsiniz.
Osmanlı mutfağından gelen ve çeşitli yörelerde hala severek tüketilen iç pilav; kestane, kuş üzümü ve tarçının lezzetli birlikteliğinden oluşur. Dana pirzolanın yanında sunacağınız baharatlı ve dolu dolu lezzetler içeren iç pilavı için gerekli malzemeler şunlardır:
İç pilavı daha da zenginleştirmek için tercihe göre badem ekleyebilirsiniz.
İç pilavın yanında sunacağınız dana pirzola tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
Lezzetli bir iç pilav yapabilmek için pilavın tüm malzemelerle birlikte kısık ateşte pişmesi ve piştikten sonra yeterince demlenmesi gerekir. Aşama aşama iç pilav nasıl yapılır gelin birlikte bakalım:
İçi sulu, tam kıvamında pişmiş bir dana pirzolanın sırrı pişirme tekniğinin yanı sıra kaliteli ve taze et kullanmakta yatar. Amasya Et Ürünleri’nin yerli besilerden üretilen ve üstün hijyen koşullarıyla paketlenen kaliteli ve taze pirzola etiyle iç pilavın yanına yakışır bir protein kaynağı servis edebilirsiniz. Amasya Et Ürünleri dana pirzola paketlerinde 8 adet omurga kemikli antrikot dilimlenmiş halde sunulur. Vakumlu ambalajı sayesinde tazeliğini koruyan etleri tam kıvamında pişirmek için uygulamanız gereken püf noktaları ise şöyle:
İç pilavlı dana pirzolayı fırınlayarak hem lezzetini artırabilir hem de iştah açıcı bir sunumla servis edebilirsiniz. “İç pilavlı dana pirzola nasıl fırınlanır?” diye merak ediyorsanız tek yapmanız gereken iç pilavı bir fırın kabına aktarmak ve dana pirzolaları üzerine özenle dizerek fırınlamaktır. Fırınlamadan önce etlerin üzerine bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz. Böylelikle tereyağı eridiğinde yemeğin lezzeti yoğunlaştırır. Yemeği önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika boyunca pişmeye bırakın. Etlerin kızararak enfes bir kıvama ulaşmasını ve lokum gibi dağılacak şekilde pişmesini sağlayın. Fırından çıkardığınız iç pilavlı dana pirzolayı sıcak bir şekilde servis ederek sulu ve yumuşacık pişmiş etlerin keyfini çıkarın.