Hazırlanışı
Tereyağını tencerenin içine alın. Sarımsağı minik doğrayıp ilave ederek hafifçe soteleyin. Ardından minik doğranmış Amasya Et Ürünleri dana kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.
Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın. İyice ezildiklerinde sarımsaklı yoğurt ile bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.
Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız kuşbaşı etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlarken süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz. Üzerine toz kırmızı biber ve tereyağından hazırladığınız sosu dökerek servis edebilirsiniz.