Amasya Et Ürünleri I Lahmacun ama Stick

Malzemeler

  • Amasya Et Ürünleri “Kıyma”
  • Milföy hamuru
  • 2 Yeşil biber /1 adet kapya biber
  • 1 büyük soğan / 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydonoz
  • 2 domates
  • 1/2 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/4 çay bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 avuç çörek otu

Yapılışı

Karışımı bir kaba alın ve 500 gr. kıymayı ilave edip karıştırın.

Milföy hamurunu tepsiye yayın

Lahmacun harcını krema torbasına koyup şerit halinde milföyün üzerine sıkın.

Harcın üzerine bir milföy hamuru daha kapatın ve şerit halinde kesin

Şeritleri döndürerek spiral bir form yakalayın.

Yumurta sarısını fırça ile hamurun üzerine sürüp çörek otunu ilave edin.

160 derecede 20 dakika pişirin, hamur kızarmaya başlayınca sticklerimiz hazır demektir.

Afiyet olsun…