Amasya Et Ürünleri I Lazanya ama Dana Sote

Malzemeler

  • 1 paket Amasya Et Ürünleri “Dana Sote”
  • 1/2 Lazanya
  • 1 bardak çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı Biber Salçası
  • 1 Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 700 gr. Taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 paket yemeklik krema
  • Zeytinyağ

 

Yapılışı

Soğan ve sarımsakları zeytinyağında hafifçe kızarana kadar kavurun.

Dana soteyi ilave edin, karıştırdıktan sonra altını kısın, kapağı kapatın. (Et suyunu salıp çekene kadar – 5 dakika)

Salçayı ekleyip karıştırın ardında domates püresini ekleyin.

Tuz ve karabiberi ilave edin.

Etlerin üstünü kaplayacak kadar su ekleyin ve 10-15 dakika etler yumuşayana kadar pişirin.

Lazanyaları kırarak ilave edin, karıştırın, hafif yumuşamaya başladığında ocağı kapatın.

Kremayı ilave edin tekrar yavaşça karıştırın.

Kaşar peyniri rendeleyin.

Yemeyi Borcam’a alın ve üzerini rendelenmiş peynir ile kaplayıp fırına verin.

180 derece 25-20 dakika arasında pişirin.

Afiyet olsun…