YAPILIŞI
- Bir kabın içerisine Zeytinyağı, sarımsak, biberiye, karabiber ve kekik koyup bonfile dilimlerini marinasyona bulayıp oda ısısında 15-20 dakika bekletin.
- Izgara tavasını kızdırıp marinasyondan çıkarttığınız etleri tavaya koyup bir dakika bir tarafını bir dakika diğer tarafını pişirip tavadan alın.
- Aynı tavaya ananas dilimlerini koyup ikişer dakika arkalı önlü pişirin.
- Baklava yufkasını uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin. 2 parçasını üst üste koyup tezgaha serin ve diğer 2 parçasını da önüne ekleyerek uzatın. Üzerine ızgara ananas dilimini onunda üzerine bonfile dilimini yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip pile yaparak sarın.
- Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp kenarlarını altına katlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip servis yapın.
NOT: İsterseniz marinasyonda beklettiğiniz etinizi buzdolabında bir gün bekletebilirsiniz. Etinizi pişirmeden 30 dakika önce buzdolabından çıkartıp oda ısısına getirin. Böylelikle etinizin iç kısmının daha iyi pişmesini sağlamış olursunuz.