Izgara Bonfile: Et Severlerin Vazgeçilmez Tarifi
Amasya Et Ürünleri’nin bonfile eti ile lezzetin zirvesine çıkan sofralar hazırlamanız mümkün. Izgara bonfile tarifini yapabilirsiniz. Gelin, kolay ve lezzetli bir tarif için detaylara göz atın.
Izgara Bonfile için Gerekli Malzemeler
Bonfile ızgara yapmak için gerekli malzemeler bu şekilde:
• 2 paket Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile
• 2 baş sarımsak
• Tuz
• 50 ml zeytinyağı
• 10 dal kekik
Bonfile Seçimi: Mükemmel Et Nasıl Alınır?
Izgara dana bonfile tarifinde yumuşak ve az yağlı etleri tercih etmeniz gerekir. Bonfile seçimi yaparken tercihinizi taze ve güvenilir ürünleri ile birçok damak tadına hitap etmeyi başaran Amasya Et Ürünleri’nden yana yapabilirsiniz. Amasya Et Ürünleri, sizi mükemmel et bonfile ile buluşturur. Daima taze ve lezzetli etlerle unutulmaz sofralar kurabilirsiniz.
Izgara Bonfile Yapmanın Püf Noktaları
Dana ve kuzu bonfile ızgara yaparken tavanın iyice ısınmasına dikkat etmeniz gerekir. Eti tavaya koyduğunuz an kızarmaya başlamalıdır. Ayrıca etin her yüzü en az 1’e dakika yüksek ateşte mühürlenmelidir. Pişirme aşaması için bonfile kalınlığına dikkat etmeniz fayda sağlayabilir. Bonfile ızgara dahil kalınlığı 1 parmağı bulan etler 3 dakika kadar mühürlenebilir. Daha kalın parçalar halinde kesmeniz durumunda ise 5 dakikaya kadar mühürleme yapabilirsiniz.
Bonfile Nasıl Marine Edilir? Lezzetin Anahtarı
Izgara bonfile, kuzu ve dananın marinesi için dilimlenmiş etler tercih edilmelidir. Marine aşamasında ise ilk olarak; dilimlenmiş ızgara bonfileyi geniş bir kabın içerisine alın. Ardından kaba taze sarımsak ve kekik ekleyin. Sonrasında ise tüm etin üstünde zeytinyağı gezdirin. Daha sonra 15- 20 dakika boyunca üzeri kapalı şekilde buzdolabında bekletin. Bu tarif ile bonfilenin hem marinesini yapabilir hem de lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.
Izgara Bonfile Adım Adım Yapım Rehberi
Izgara bonfile yaparken adım adım ilerleyerek lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. En iyi ızgara bonfile için takip edebileceğiniz tüm aşamaları aşağıda bulabilirsiniz:
1. Adım
Öncelikle eti pişireceğiniz tavaya zeytinyağı ekleyin, iyice ısınmasını sağlayın. Sonra etleri yerleştirin. Ardından tuz, karabiber, kekik ve sarımsağı da tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberi etin üzerine ekin. Sarımsak ve kekiği ise etin yanına koymanız yeterli olur.
2. Adım
Daha sona etlerin iki yüzüne de mühürleme yapmalısınız. Bunun için ise iki tarafı da yaklaşık 1,5 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
3. Adım
Son olarak da etleri ocaktan alıp tabaklara yerleştirebilirsiniz. Sunumda yine biberiye ve sarımsak kullanabilirsiniz.