Sevdiklerinizle güzel bir gün geçirmek üzere planladığınız aktivitelerin başında mangal gelir. Mangal hem temiz hava aldığınız hem de lezzetli etleri tüketebildiğiniz bir etkinlik. Ancak mangal yakmak ve yiyecekleri doğru pişirmek için bazı ipuçlarını blmeniz gerekir. Mangal yapımı hakkında aklınızı kurcalayan pek çok sorunun yanıtı için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.
Sevdiklerinizle mangal keyfi yapmak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler mevcut. Öncelikle mangalda pişireceğiniz eti iyi seçmelisiniz. Kırmızı etler arasında bonfile, dana antrikot, pirzola, kontrfile gibi etleri tercih edebilirsiniz. Etlerin hazırlığını öncesinde yapmalı ve etleri götürmeyi unutmamalısınız. Sırada mangal malzemeleri var:
Etlerinizi mangalda tam istediğiniz gibi pişirmek için bazı adımlara dikkat edebilirsiniz. Dikkat edebileceğiniz noktalar şöyledir:
Mangalda et pişirmeden önce etleri soslamak, daha lezzetli bir tat yaratır. Etleri ve sebzeleri marine etmek için birçok farklı teknik kullanabilirsiniz. Mangalda pişireceğiniz etler için asit bazlı sosları tercih edebilirsiniz.
Kırmızı et için marine sosunuza zeytinyağı, soya sosu, toz biber, karabiber, kimyon, et baharatı, biberiye/adaçayı gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Marine sosuna soğan koyacaksanız ince halkalar halinde dilimleyerek et parçalarının üstüne ilave edebilirsiniz. Bütün etleri iyice soslara bulayarak kaplanmalarını sağlayın. Tuzu ise pişirmeden hemen önce etlerin üzerine serpebilirsiniz.
Mangalda dana pirzola pişirmek için Amasya Et Ürünleri’nin lezzetli soslarından yararlanabilirsiniz. Bunun için eti Chipotle Sos ile buluşturun. Sosu eti çok yoğurmadan hafif masajlar yaparak ete yedirin. Bu sosu kullandığınızda ekstra tuz ve baharata ihtiyacınız olmaz. Sosla birleştirdiğiniz ve iyice yedirdiğiniz etinizi zeytinyağı döktüğünüz bir kaba aktarın. Etler burada biraz dinlenerek mangalde pişmeye hazır hale gelir.
Dana pirzolanın yanı sıra New York Steak için de aynı soslama yöntemini deneyebilirsiniz. New York Steak için sos çeşidi olarak Hardal kullanabilirsiniz. Eti aynı işlemlerden geçirip zeytinyağlı kapta dinlendirin.
Mangal keyfinizi tamamlamaya aday pek çok eşlikçiden söz edilebilir. Mangalda pişirdiğiniz lezzetli etlerin yanına doyurucu veya daha hafif alternatifler arıyor olabilirsiniz. Etlerin yanına iyi giden tarifler arasında şunlar yer alır:
Bunların yanı sıra yanınızda götürdüğünüz soğan, biber, patlıcan, domates gibi sebzeleri közleyerek mangal menüsüne dahil edebilirsiniz.
Mangalda pişirdiğiniz etlerin yanına hazır soslar alabilir ya da kendi evinizde yapabilirsiniz. Örneğin barbekü, chipotle, ranch gibi soslar etlerle müthiş bir uyum yakalayabilir. Amasya Et Ürünleri’nin mangal keyfinizi üst düzeye çıkaracak Chipotle, Hardal, Barbekü, Cafe de Paris soslarını deneyebilirsiniz. Sosları etlerin marinasyonu aşamasında güzel aromalar vermesi için kullanabilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza uygun çeşit çeşit sosları pişen etler ile beraber tüketebilirsiniz.
Mangalın tam kıvamında olması için dikkat etmeniz gereken pek çok madde var. Daha iyi mangal yakmak ve mangalda daha leziz etler pişirebilmek için dikkat edebileceğiniz püf noktaları şöyledir:
Mangalda pişireceğiniz etlerin daha lezzetli olması için ise:
Siz de mangal anılarınızı unutulmaz kılmak isterseniz kaliteli, taze ve GDO’suz kırmızı etlere Amasya Et Ürünleri’nden ulaşabilirsiniz.