Skip to main content

Saç Kavurma Tarifi: Lezzetli ve Pratik Kavurma Nasıl Yapılır?

Akşam yemeğinde ne yapsam sorusu her daim bir soru işareti. Peki, dana etiyle hazırlanan lezzetli saç kavurma tarifine kim hayır diyebilir? En çok sevilen et tarifleri arasında bulunan saç kavurma, besleyiciliği ve doyuruculuğu ile akşam menülerinde kendine yer bulur. İçerisine eklenen sebzelerle de lezzetini farklı boyuta taşımayı başaran bir tarif. 

Saç kavurma yaparken ihtiyaç duyacağınız malzemeleri, tarif adımlarını, etin yumuşak kalması ve lezzetini koruması için ipuçlarını, saç kavurma yanına sunabileceğiniz alternatif önerileri içeriğimizde topladık. Saç kavurma tarifini doğru yöntemler kullanarak hazırlamak istiyorsanız içeriğimizden faydalanabilirsiniz.

Saç Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

Saç kavurma tarifi için bazı malzemelere ihtiyacınız var. Bu malzemeler şu şekilde:

  • 1 paket Amasya Et Ürünleri dana sote
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Acı biber
  • Et suyu

Adım Adım Saç Kavurma Tarifi

Evde saç kavurma yapımı için öncelikle mizanplas yapabilirsiniz. Yani yemeği pişirmeye başlamadan önce ön hazırlık yaparak yemeği daha pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

  • İlk olarak soğanla yemeğe başlayın. Soğanı bağlayıcılık yapması için piyaz ya da jülyen dilimler halinde kesin. Jülyen ve piyaz kesim tekniği soğanın şekerini yavaş yavaş bırakmasını sağlar, bu şekilde eti güzelce çekip bağlamasına yardım eder.
  • Sonrasında 3-4 adet yeşil biberi ince halkalar şeklinde doğrayın.
  • Domatesleri küp küp keserek hazır edebilirsiniz.
  • Sonrasında pişirme yapacağınız bir tencere alın. Bu noktada saç kavurmanın lezzetli olması için döküm tencere tercih edebilirsiniz.
  • Tencerenin içine tereyağını alın.
  • Tereyağının yanmaması için üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyin. Yağların tencereye girmesiyle beraber tencerenin altını açabilirsiniz.
  • Yağları bir süre tencerede kızdırdıktan sonra piyaz ya da jülyen biçiminde doğradığınız soğanları ekleyin. Halka halka doğradığınız biberleri de hemen bu aşamada ekleyin.
  • Tencereye attığınız soğan ve biberleri iyice kavurun.
  • Tencereye Amasya Et Ürünleri’nden bir paket dana kavurma ekleyin.
  • Bir süre dana soteyle birlikte kavurduktan sonra domatesleri ilave edin.
  • Üzerine tuz, karabiber, kimyon eklemeyi bu aşamada yapın. Sevdiğiniz ölçüde acı biber ekleyebilirsiniz.
  • 1 parmak kadar et suyu ekleyip pişmeye bırakın.
  • Pişirmeyi yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika kadar sürdürün. Bu esnada tencerenin kapağını kapatmayı unutmayın.

Kolay saç kavurma tarifi adımlarını izleyerek yemeği suyuyla beraber servis edebilirsiniz.

Saç Kavurmanın Püf Noktaları: Etin Yumuşak ve Lezzetli Olması İçin İpuçları

Saç kavurma yaparken önemsenen noktalar arasında etin yumuşacık olması ve iyi pişmesi bulunur. İyi bir saç kavurma yapabilmek için saç kavurma püf noktalarından faydalanabilirsiniz.

Saç kavurmada etin yumuşak olmasını sağlayan en mühim detaylardan biri etin boyutudur. Etin olabildiğinde küçük parçalar halinde olması, et pişiminin daha çabuk olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda da daha yumuşak bir kıvama gelir.

Eti ideal boyuta getirdikten sonra marine etme yönteminden de yararlanabilirsiniz. Çünkü marine işlemi eti daha yumuşak yaptığı gibi lezzet düzeyini de artırır. İçerisine zeytinyağı, limon, baharat, sarımsak gibi malzemeler ekleyerek marine edebilirsiniz.

Saç kavurmayı daha leziz ve yumuşak yapan bir diğer önemli husus pişirme süresi ve sıcaklıktır. Eğer etinizi uzun süre pişirirseniz sertleşme gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Sertleşmenin önüne geçmek için pişme süresini mümkün olduğunca kısa tutmanızda fayda var Bu sayede etiniz daha yumuşak olacaktır. Saç kavurmanızı pişirirken ocağı yüksek ateşte tutabilirsiniz.

Pişme işlemi tamamlandıktan sonra da yararlanabileceğiniz bazı ipuçları var. Pişen eti bir süre dinlendirirseniz daha yumuşak bir kıvam almasına yardımcı olabilirsiniz. Birkaç dakika dinlendirilen pişmiş et sularını içinde bırakır ve ağzınızda yumuşacık bir hissiyat oluşturur.

Saç Kavurma Yanına Ne Gider? Servis Önerileri

Saç kavurma pilav, salata ve çeşitli mezelerle çok yakın son derece doyurucu bir akşam yemeği seçeneği olabilir. Sevenlerine adeta bir lezzet şöleni yaşatacak olan saç kavurmanın yanına hazırlayabileceğiniz alternatfilerden biraz bahsedelim.

Lezzetli kavurma tarifi yanına klasik pirinç pilavı çok iyi gider. Ancak farklı pilav çeşitleri de deneyerek yemeğinizi farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Örneğin kuş üzümlü ve fıstıklı pirinç pilavı saç kavurmayla muhteşem bir uyum yakalar. Patlıcan sevenler ise kavurmanın yanına hem renkli hem de besleyici patlıcanlı pirinç pilavı hazırlayabilir. Sade tatlardan yana iseniz arpa şehriye pilavıyla da saç kavurmanızı servis edebilirsiniz.

Saç kavurmanın yanına hazırlayabileceğiniz iddialı lezzetler de mevcut. Kabak graten, parmesanlı mantar, kırmızı köz biber kızartması, brüksel lahana sote, havuç yoğurtlama gibi alternatifler kavurmaya çok yakışır.

Saç kavurmanın yanında meze çeşitleri de iyi gider. Acı severler acılı ezme ile saç kavurma zevkini doruklara çıkarabilir. Bunun yanında yoğurtlu patlıcan ezmesi de iyi bir alternatiftir.

Salata olarak ise çoban salatası, sumaklı soğan salatası, roka salatası, mevsim salatası, semizotu salatası hazırlayabilirsiniz.

Sulu sulu servis ettiğiniz saç kavurmanın suyunun da lezzetinin tadına varmak için lavaş servisi yapabilirsiniz.

Yanına ev yapımı ayran ve cacık gibi basit tarifler ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz.

Siz de muhteşem yemeklerinize katabileceğiniz güvenilir ve kaliteli kırmızı etler için Amasya Et Ürünleri’ni tercih edebilirsiniz. Taze, hijyen standartlarına uyum, GDO ve hormonsuz Amasya Et Ürünleri kataloğundan sofranızda harikalar yaratacak etleri temin edebilirsiniz.

Sepetim