Straccetti Izgara Kontrfile Dilimleri, Yumuşak Polenta

Malzemeler

  • 200 gr Amasya Et Ürünleri kontrfile
  • 30 gr arpacık soğan
  • 30 gr chery domates
  • 100 gr kuşkonmaz
  • 50 gr polenta
  • 125 gr süt
  • 10 gr tuz
  • 3 gr karabiber
  • 5 gr balzamik çektirme
  • 2 gr taze kekik
  • 2 gr taze biberiye

Hazırlanışı

Yarı dondurulmuş temizlenmiş Amasya Et Ürünleri kontrfile dilimleri silezerde ince ince dilimlenir. Üzerine zeytinyağı, taze kekik ve taze biberiye eklenerek tatlandırılır. Chery domates ve arpacık soğanlar comfi yapılır. Kuşkonmazın sert kök kısmı kesilir. Geri kalan kısımları 3-4 dakika haşlanır. Polenta, süt, tuz, taze kekik ve taze biberiye bir tencerede karıştırılıp kaynatılır. Püre kıvamına gelince ocaktan alınan polenta bir tepsiye alınır. Amasya Et Ürünleri kontrfileler ızgarada tek tarafı pişirilip sıcak olarak servis edilir.

Serafina Mutfak Koordinatörü Dilaver Şef

Foodinlife dergisi için hazırlanmıştır.

Tarifi indir