Beğendi Yatağında Bonfile

2-3 kişilik

35 dk

Malzemeler

  • 1 paket Amasya Et Bonfile
  • Tuz, karabiber
  • 2 adet biberiye
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • (biberiye tuz-karabiber ve zeytinyağı tekrar)

Beğendi için

  • 4 patlıcan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık un
  • 1 buçuk bardak soğuk süt
  • 1 kaşık tereyağı (opsiyonel)
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı

Tabağın içinde bonfile üzerine tuz ve karabiber konur. Etlerin bir tarafı zeytinyağı ve biberiye ile kaplanır. Isıtılmış tavaya sıvıyağ ve tereyağının içine baharatlanmış kısmı altta kalacak şekilde etler konur. Üst tarafı aynı şekilde baharatlanır. Et iki tarafı birer dakika olacak şekilde yüksek ısıda mühürlenir. Ardından orta ateşte etlerin üzerine suyundan gezdirilerek pişirilir. Tavadan alınır ve kenarda bekletilir.

Beğendi için

Patlıcanlar ızgaraya konur ve ara sıra çevrilerek yumuşayana kadar ızgarada kalır. (Patlıcanlar ızgaraya konulmadan önce çabuk pişmesi için çatalla delinmesi tavsiye edilir.)

Patlıcanların içi kaşık yardımı ile boşaltılır, bıçak yardımı ile kıyılır ve kaseye konur. Küçük bir tencerede tereyağı eritilir. İçine un eklenir ve kavurulur. Rengi hafif koyulaşınca içine soğuk süt eklenir, karıştırılır. Patlıcanlar eklenir, yoğun bir kıvamda olan beğendinin içine tuz ve karabiber eklenir. Servis tabağına önce beğendi yayılır. Üzerine etler konur, ardından erimiş tereyağı gezdirilir. Biberiye ile süslenir.

Tarifi indir